OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuw nummer van ZOZ in het teken van verandering

ZOZ 128 EINDHOVEN, 27 juni 2015 - Het nieuwste nummer van ZOZ, dat vandaag bij de abonnees op de mat valt, staat in het teken van ‘verandering’. „De beste veranderingen komen van onderop. Daar ligt het draagvlak van mensen die veranderingen omzetten in een nieuwe cultuur,” zo stelt de redactie van ZOZ het op de eerste pagina.

„Naarmate de gevolgen van het neo-liberale beleid en de markteconomie voor meer mensen dichterbij komen, groeit het verzet,” zo vervolgt het redactioneel. „En uit dat verzet komen vernieuwende alternatieven voort. In deze ZOZ hebben we verschillende van die basisinitiatieven verzameld, om de vele doendenkers onder de lezers verse inspiratie te bieden.”

ZOZ besteedt onder meer aandacht aan cohousing in Noordwest-Europa, de Grote Transitie en de Sociale Coöperatie. Daarnaast komen kleinschaliger initiatieven aan bod, waaronder het fenomeen ‘vuurdagen’. Gelijkgestemden verzamelen zich op een avond rond een vuur waarboven een pan dampend water hangt. Iedereen neemt wat groente mee en tijdens het eten van de soep wordt besproken hoe de wereld te veranderen. De eerstkomende vuurdag is vrijdag 3 juli in Utrecht.

Filosofische bijdragen in ZOZ gaan onder andere over ‘De auto van Ivan’ (volgens Ivan Illich rijdt een auto niet harder dan een fiets) en ‘Vakantie’ (iets van de wereld zien heeft niks te maken met verre reizen maken).

Een volledig overzicht van de inhoud van het nieuwe nummer van ZOZ is te vinden op de pagina ZOZ van deze website.

ZOZ nummer 128 telt 48 pagina's en is met moderne digitale techniek gedrukt op 80 grams kringlooppapier. De omslag is vervaardigd via offsetdruk op 240 grams kringlooppapier. Hierbij is als steunkleur gekozen voor warm paars, een kleur die in de jaren vijftig van de vorige eeuw erg populair was en nog steeds veel mensen aanspreekt.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact