OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Petitie tegen toelating onkruidgif

EINDHOVEN, 13 augustus 2015 - Foodwatch is een petitie begonnen tegen het onkruidgif glyfosaat, dat vooral bekend in onder de merknaam Roundup van chemiegigant Monsanto. De Europese toelating van glyfosaat verloopt eind 2015. De Europese autoriteit voor de voedselveiligheid (EFSA) moet binnenkort beslissen deze controversiƫle stof nog eens voor tien jaar wordt toegelaten.

Foodwatch roept op om een email te sturen aan EFSA voorzitter Dr. Bernard Url. Volgens Foodwatch zijn aan het bestrijdingsmiddel veel gezondheidsrisico's verbonden. Deze risico's worden ook benoemd in nl.wikipedia.org

In september 2011 nam de Tweede Kamer een motie aan om glyfosaat in Nederland te verbieden voor niet-commerciƫle doeleinden. Het verbod is door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu uitgewerkt in het Actieplan Duurzame Gewasbescherming'' en de nota Gezonde Groei, Duurzame Oogst.

Het Ministerie is voornemens om het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen en particulier gebruik per november 2015 te verbieden. Een verbod op professioneel gebruik op sport- en recreatieterreinen en parken staat gepland voor november 2017.

Meedoen met de petitie om het middel op Europees niveau te verbieden kan hier: www.foodwatch.org


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact