OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vrijdag de tweede Vuur-en-Soep-Avond bij Omslag

EINDHOVEN, 1 oktober 2015 - Komende vrijdag 2 oktober is er voor de tweede keer 'Vuur en Soep' in de tuin van Omslag. Ieder is welkom vanaf 17.00 uur bij het vuur. Neem wat groente mee.

De deelnemers maken een vuur in de tuin, waarboven een grote ketel hangt. Iedereen die komt, neemt zelf wat verse ingrediƫnten mee om een lekkere soep te maken: biologisch en vegetarisch. Neem wat groenten mee uit eigen tuin, van de natuurwinkel of pluk ze in de natuur. Zelfgebakken brood is ook welkom, maar laat frisdrank, bier, wijn, chips en borrelnootjes thuis. Het draait niet om eten, maar om samen iets doen. We maken verse kruidenthee. Rond het vuur is ruimte om verhalen en ervaringen uit te wisselen, aandacht te vragen voor iets wat je bezighoudt en wellicht wat levende muziek. Neem gerust een muziekinstrument mee.

Begin september was de eerste Vuur-en-Soep-Avond bij Omslag. De acht deelnemers hebben zich de soep die avond goed laten smaken. De aangedragen ingrediƫnten pasten niet in de grote pan boven het vuur, daarom werd er ook een salade gemaakt.

Tomaten, bloemkool, courgette, lavas, prei, smeerwortel, selderij en meer maakten de soep zeer voedzaam. Onder de deelnemers waren er verschillende die de Omslag-tuin nog nooit hadden bezocht.

Tijdens het eten werd veel uitgewisseld, onder andere over voedseltuinen in de stad. Muziek werd er deze keer niet gemaakt, hoewel er veel over muziek gepraat werd. Dat zal er ongetwijfeld een volgende keer van komen.

Welkom bij het vuur op vrijdag 2 oktober vanaf 17.00 tot uiterlijk 22.00 uur.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact