OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Duurzaamheid: het gaat slechter maar het wordt beter

WAGENINGEN, 14 oktober 2015 - Per saldo is de landelijke duurzaamheidsscore verslechterd in 2015. Dat meldt de Stichting Duurzame Samenleving, die vandaag de nieuwe editie van de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI) publiceert. De hoop is vooral gevestigd op 'signalen uit de samenleving', aldus het persbericht waarin de cijfers worden gepresenteerd.

Enkele conclusies:

We laten de auto wat vaker staan, de lucht is schoner en de samenleving veiliger. We produceren 22 kilo minder afval (4%) en scheiden het iets beter, al is dat nog steeds niet meer dan 50%. De Jeugdwerkloosheid is afgenomen, terwijl de totale werkloosheid is toegenomen. Juist op het terrein van Klimaat en Energie – Energiebesparing (-3,0), CO2 uitstoot wegverkeer (-0,5) en Energiegebruik (-0,2) – is er echter achteruitgang, terwijl deze indicatoren ook vorig jaar al slechte cijfers lieten zien. Ondanks alle inzet is er in de jaren 2011 tot 2013 geen sprake van energiebesparing voor woningen en publieke gebouwen. In tegendeel, het energiegebruik is toegenomen.

Op de website www.gdindex.nl kan ieder zien hoe de eigen gemeente het doet ten opzichten van het gemiddelde. Eindhoven doet het over het algemeen gemiddeld of minder.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact