OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Vredesklokje klinkt: 'Nooit meer Hiroshima en Nagsaki'

EINDHOVEN, 5 augustus 2016 - In de tuin van Omslag hebben de medewerkers vrijdag een Japans vredesklokje opgehangen met een papieren windvlaggetje eraan met de leuze 'Nooit meer Hiroshima en Nagasaki' en 'Stop nuclear testing'. Aan de vooravond van de herdenking van de atoomaanval op Hiroshima verdient de voortdurende strijd tegen kernwapens extra aandacht.

Het vredesklokje, gemaakt uit een speciale legering gietijzer die voor een heel fijne klank zorgt, is een traditie in Japan. De wind die het papier laat wapperen zal met het tingelen van het klokje ook de wens over de wereld verspreiden.

Op 6 en 9 augustus 1945 verwoestten atoombommen de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki. Er vielen honderdduizenden doden en nog veel meer gewonden. De overlevenden lijden aan ongeneeslijke erfelijke ziekten.

Nog steeds wordt de mensheid bedreigd door deze vernietigende wapens. Amerikaanse kernwapens liggen klaar in Volkel (NB). Vredesgroepen spannen zich in om de kernwapens de wereld uit te krijgen.

Omslag heeft al vele malen acties tegen kernwapens gesteund, zoals in 2014 de actie 'Wol tegen wapens'. Vredesactivisten breiden een vredessjaal van ruim 500 meter, die op zaterdag 9 augustus 2014 deel uitmaken van een reusachtig protest van elf kilometer lengte tegen de modernisering van de Britse kernwapens.

De hele vredessjaal is te zien in het filmpje.


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact