OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag ontvangt Jaarprijs van De Twaalf Ambachten

EINDHOVEN, 15 september 2017 - Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling in Eindhoven krijgt op 22 september de Jaarprijs uitgereikt van de stichting De Twaalf Ambachten. Voorzitter Sietz Leeflang van De Twaalf Ambachten heeft dat vrijdag persoonlijk telefonisch laten weten. De medewerkers van Omslag voelen zich vereerd.

De uitreiking van de prijs zal op 22 september om 15.00 uur plaatsvinden. Medewerkers van Omslag zullen dan de oorkonde en het bijbehorende geldbedrag namens De Twaalf Ambachten ontvangen uit handen van Wim van Overbeeke en Frans Wildenborg. Beide hebben hun sporen verdiend in de duurzaamheidsbeweging. Van Overbeeke is al tientallen jaren als vormgever werkzaam voor het tijdschrift van De Twaalf Ambachten. Wildenborg is verbonden aan Het Tweede Huis, een sociaal-maatschappelijk opvanghuis.

De Twaalf Ambachten is een centrum voor milieuvriendelijke technieken, dat lange tijd was gevestigd in Boxtel. Het centrum is in 1976 opgericht door Anke en Sietz Leeflang, die vijf jaar daarvoor De Kleine Aarde hadden opgericht. De Stichting De Twaalf Ambachten is sinds begin 2013 gevestigd in Breskens.

De jaarlijkse aanmoedigingsprijs ging in voorgaande jaren onder andere naar medewerkers van het Repair Café in Deventer en naar Marc Siepman die zichzelf 'humist' noemt omdat hij al jarenlang met cursussen en lezingen het belang van een gezonde bodem onder de aandacht brengt. Ook de Rotterdamse scoutinggroep Ibn Battuta, de enige Marokkaanse scoutinggroep van ons land, ontving de prijs. De jonge deelnemers van de groep hebben door hun activiteiten allemaal begrip meegekregen voor de milieuproblematiek. De Twaalf Ambachten noemt dat "essentieel in deze tijd van klimaatverandering en transitie".

Omslag nodigt alle belangstellenden uit om komende vrijdag 22 september om 15.00 uur aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. Hoogstraat 301-A in Eindhoven (Het Kloosterhof van Gestel, ingang aan de zijkant).

Meer over De Twaalf Ambachten: www.de12ambachten.nl


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact