OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Klooster Eindhoven nu negen jaar 'Het Kloosterhof van Gestel'


De onthulling van de nieuwe naam in 2008, door vertegenwoordigers van de zeven organisaties.
Foto Paul Janbroers
EINDHOVEN, 21 september 2017 - Vandaag, 21 september, is het exact negen jaar geleden dat het klooster aan de Hoogstraat in Eindhoven de nieuwe naam 'Het Kloosterhof van Gestel' kreeg. Daarmee ging het gebouw een nieuwe fase in, zo zei Willem-Jan van Wijk, destijds voorzitter van de vereniging van gebruikers van het pand in zijn toespraak op die dag.

Omslag is sinds 2000 gevestigd in het voormalige klooster.

De nieuwe naam was een kroon op het werk van de vier Zusters van Liefde, die er voor zorgden dat het gebouw beschikbaar kwam en blijft voor het doel:

Huisvesting bieden aan leefgemeenschappen en organisaties die betrokken zijn op mensen en de maatschappij, vanuit een (al dan niet religieus) verlangen naar het behoud van de Aarde en een menswaardig bestaan van iedereen.

Het pand is nu in gebruik door De Hoogstraatgemeenschap, Omslag, de Orthodoxe kerk Heilige Nektarios, Vluchtelingen in de Knel, Heelsaem - Praktijk voor onderweg, Combinatie Jeugdzorg en Woonwerkgemeenschap Emmaus-Eindhoven.

Het bord met de nieuwe naam en het nieuwe logo werd op 21 september 2008 om klokslag drie uur onthuld, in aanwezigheid van een grote groep belangstellenden. Een mooi beeldverslag van die gebeurtenis is te zien via deze link:

www.youtube.com

Binnen de vereniging 'Het Kloosterhof van Gestel' wordt intussen gesproken over de tiende verjaardag, die volgend jaar zal zijn. Voorlopig is de datum zondag 16 september 2018 gereserveerd voor een grote activiteit rond het tienjarig bestaan. Het bestuur van de vereniging doet een beroep op alle organisaties in het gebouw om ideeën aan te dragen voor deze viering.


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact