OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Aanloopdag bij Omslag over lokaal ecologisch voedsel: 11 november

EINDHOVEN, 28 oktober 2017 - Op zaterdag 11 november 2017 organiseert Omslag een Aanloopdag rond lokaal ecologisch voedsel. De nieuwe poster 'Gezond eten met Ecovoeding', met negen aandachtspunten rond ecologisch voedsel, speelt daarin een grote rol. Omslag presenteerde de poster in juli.

Een medewerker van Omslag zal de poster nader toelichten. Daarna vertellen enkele mensen vanuit hun eigen praktijk hoe zij bezig zijn met lokaal ecologisch voedsel. Alex Schreiner van CSA permacultuurtuinderij De Voedselketen vertelt over het bedrijf dat zij samen met Linder van den Heerik runt: over het achterliggende doel, de opzet en ontwikkeling van De Voedselketen, telen zonder dierlijke mest en over het systeem van groente-abonnementen met afhaalpunten in de regio. En ook over hun toekomstplannen. Andreas Heijdendael, deelnemer aan de uitdaging 'Tien dagen lokaal' in Den Bosch, vertelt over de achtergronden van deze actie en over zijn eigen ervaringen om gedurende tien dagen zoveel mogelijk biologische geteelde producten uit eigen regio te consumeren.

Natuurlijk biedt deze dag ook volop gelegenheid voor het delen van eigen ervaringen en onderlinge uitwisseling.

Het inhoudelijke gedeelte van deze dag is van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur kunnen de deelnemers (desgewenst) aanschuiven aan een lekkere biologisch-vegetarische lunch. Wie na afloop nog wil blijven, kan meehelpen met het bereiden van een warme maaltijd met lokale biologische producten, die we samen nuttigen.

Vooraf aanmelden voor deze dag is verplicht; deelname kost ‘wat het u waard is’ (dus niet gratis). Aanmelden: www.omslag.nl

NB: meer over Community Supported Agricultrure (CSA) en over de uitdaging 'Tien dagen lokaal in Den Bosch', verschijnt in ZOZ #142, tweemaandelijks tijdschrift van Omslag. Proefnummer aanvragen: www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact