OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

ZOZ eindelijk bezorgd bij de abonnees

EINDHOVEN,7 juli 2020 - Vandaag is het juli-augustusnummer van ZOZ in de bus gekomen bij de abonnees. Kennelijk heeft de post het een beetje moeilijk in coronatijd. De vijf postzakken waren vorige week woensdag al ter post bezorgd en de afspraak was dat ZOZ vrijdag en zaterdag bezorgd zou worden De eerste pagina van de Aktie Agenda in ZOZ is nu inmiddels niet meer van toepassing.

Maar natuurlijk zijn we blij dat het nu gelukt is ZOZ bij de abonnees te krijgen. Hieronder de eerste pagina van het nieuwe nummer.

Naar een nieuw normaal

Deze ZOZ kwam tot stand binnen de verwarring en hectiek van de omslag naar een ’nieuw normaal’, wat dat ook moge betekenen. Of de 1,5 meter afstand ook deel van gaat uitmaken van de nabije toekomst is niet te hopen. Net als op zoveel andere plekken is het ook bij Omslag en voor het redactieteam van ZOZ zoeken naar een combinatie van virtuele contacten en fysieke ontmoetingen, een situatie die steeds kan veranderen.

In deze editie van ZOZ hebben we gezocht naar een balans tussen ‘oud’ en ’nieuw’, maar heel veel gaat ook gewoon door. Veel lezers van ZOZ hebben immers al lang gekozen voor andere wegen, die voor menigeen nu ’nieuw’ zijn. Zoek het niet te ver is een mooi motto waarmee je elke dag aan de slag kunt: koop lokale (biologische) producten waarmee je ook kleine bedrijven in stand kunt houden. Ga op ontdekkingstocht in je eigen omgeving en (her)ontdek fantastische stukjes Nederland; laat het vliegtuig staan. Laat je betoveren door de uitbundige natuur en vraag je af wat we allemaal kunnen leren van natuurlijke processen. En (her)ontdek allerlei dingen die je zelf kunt doen of maken zonder gesleep met grondstoffen of vervuilende productieprocessen.

En heb intussen ook oog voor onrecht en het leed van anderen, dichtbij en ver weg. We leven nog steeds in een van de allerrijkste landen van de wereld! En laten we er tegelijkertijd voor waken dat de pandemie wordt gebruikt voor het doorvoeren van ondemocratische wet- en regelgeving, de inperking van onze privacy en misbruik door grote graaiers.

Een andere wereld is mogelijk! Laat die vooral gebaseerd zijn op sociale waarden en een economie op menselijke maat: mondiale rechtvaardigheid, medemenselijkheid, eerlijk delen, milieubehoud, het vergroten van de biodiversiteit en onderlinge solidariteit. Een samenleving waarin mensen dicht bij elkaar staan. We hebben een wereld te winnen.

We wensen alle lezers een mooie zomer vol nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen, virtueel of in het echt en laat het vooral duurzaam zijn. Blijf gezond en geniet!Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact