OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vaker afhaalmaaltijden voor Kobanê bij Omslag

EINDHOVEN, 29 maart 2021. Na een zeer geslaagde proef op 27 maart, gaat het initiatief van viergangen afhaalmaaltijden voor Kobanê door. De volgende datum is zaterdag 24 april: www.omslag.nl

Er zouden maximaal 25 maalltijden worden bereid, maar er werden 27 heerlijke vegetarische viergangen maaltijden besteld. Die werden bereid door twee wereldkoks in de grote keuken van Omslag. Zeventien maaltijden werden thuis bezorgd, de andere maaltijden werden coronaproof afgehaald bij Omslag.

De maaltijden worden bereid naar Midden-Oosterse traditie met verse ingredienten. Elke maaltijd bestaat uit vier gangen: soep, hoofdgerecht met granen en groenten, salade en een toetje. Elke maaltijdcomponent wordt verpakt in een herbruikbaar plastic bakje, die tezamen worden aangeboden in een papieren tasje.

De solidariteitsmaaltijden zijn een initiatief van de werkgroep Eindhoven Kobanê, in fijne samenwerking met Vredesburo Eindhoven en Omslag.

Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

De komende tijd zullen vaker afhaalmaaltijden worden bereid, waarbij Omslag als afhaalpunt zal fungeren. De maaltijden worden bereid in de grote keuken van Omslag. Zodra het weer kan, komen er ook andere activiteiten ten bate van (de kinderen in) Kobanê.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact