OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag is (beperkt) open: welkom weer!

EINDHOVEN, juli 2021 - Nu het openbare leven langzaam weer op gang komt, organiseren we ook bij Omslag weer kleinschalige activiteiten vooral in de grote tuin. Af en toe is er Vuur & Soep & Muziek. Voor de komende tijd is er geen vast programma.

In de maand augustus is er weinig activiteit; dan genieten we van een welverdiende vakantie. Aankondigingen komen op de website en in de Aktie Agenda.

Kijk voor foto's en verslagjes op Facebook: www.facebook.com

Naar de Aktie Agenda: www.aktieagenda.nl

Sinds het najaar van 2020 waren er geen samenkomsten meer mogelijk bij Omslag. Daarmee kwam de doelstelling 'doen-denkers samen brengen' onder grote druk te staan. We kregen talloze vragen van mensen die de bijeenkomsten missen, en dat gold natuurlijk ook voor het Omslag-team. In de loop van 2021 kwamen er weer langzaam activiteiten op gang. De tuin biedt volop ruimte om voldoende fysieke afstand te houden en ook de binnenruimten zijn anders ingericht, waardoor er nu meer ruimte is om op een verantwoorde manier met meerdere mensen samen te komen in kleine groepjes.

Ook in de bibliotheek van Omslag, waar tevens het landelijk Servicepunt Anders Wonen Anders Leven is ondergebracht, kwam meer ruimte, vooral in de kasten. We hebben veel boeken verwijderd, maar gooien niets weg. Wie Omslag bezoekt kan snuffelen in de rijke collectie 'uitgeschreven' boeken en deze meenemen tegen een vrije donatie.

En we richtten een gastenkamer is, waardoor het nu mogelijk is om - na vooraf gemaakte afspraken (!) - een nachtje te blijven logeren.

Omslag bezoeken? Maak een afspraak!

Tegelijk is bij Omslag een interne reorganisatie gaande. Na het onverwachte vertrek van mede-oprichter Dick Verheul in december 2020, kwam er een einde aan verschillende activiteiten en kampen we nog steeds met haperende computersystemen. Nieuwe mensen zijn het team komen versterken, maar er is niet elke dag iemand aanwezig in de werkplaats voor duurzame ontwikkeling.

De komende tijd zijn er geen vaste openingstijden. Als je bij Omslag op bezoek wilt komen, maak dan vooraf een afspraak. In de zomer van 2021 zijn er (beberkte) mogelijkheden voor een meerdaags verblijf bij Omslag (max. twee nachten). Meer daarover: www.omslag.nl

Nieuwe plannen...

Als alles goed blijft gaan, komen er vaker kleinschalige activiteiten in de tuin: theetuinen, Vuur & Soep, samen eten, muziek, inhoudeljke en creatieve workshops, inspirerende presentaties en andere samenkomsten waar doen-denkers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Ook de strolemen pizza-oven zal vaker worden gebruikt.

Wie zelf een idee heeft voor een activiteit in de tuin, of een eigen activiteit bij Omslag wil organiseren, kan contact opnemen: 040-2910295. .


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact