OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag is (aangepast) open: welkom weer!

EINDHOVEN, 1 mei 2021 - Nu de terrassen weer beperkt open zijn, komen ook bij Omslag kleinschalige activiteiten in de grote tuin weer langzaam op gang, in aangepaste vorm. Op 30 april was er geslaagde try-out van Vuur & Soep, en op alle vrijdagmiddagen in de maand mei is er weer een Theetuin. Er is ruimte genoeg om voldoende fysieke afstand te houden. Meld je aan voor een Theetuin op 7, 14, 21 en 28 mei: www.omslag.nl

Sinds het najaar van 2020 waren er geen samenkomsten meer mogelijk bij Omslag. Daarmee kwam de doelstelling 'doen-denkers samen brengen' onder grote druk te staan. We kregen talloze vragen van mensen die de bijeenkomsten missen, en dat gold natuurlijk ook voor het Omslag-team.

We hebben de afgelopen maanden gebruikt om ook de binnenruimten anders in te richten, waardoor er nu meer ruimte is om op een verantwoorde manier met meerdere mensen samen te komen, in kleine groepjes.

Ook in de bibliotheek van Omslag, waar tevens het landelijk Servicepunt Anders Wonen Anders Leven is ondergebracht, kwam meer ruimte, vooral in de kasten.

We hebben veel 'oude' boeken verwijderd, maar gooien niets weg. In de loop van 2021 komen er verschillende gelegenheden waarbij iedereen kan snuffelen in de rijke collectie 'uitgeschreven' boeken en deze meenemen tegen een vrije donatie.

Er zijn ook nog veel oude nummers van het legendarische tijdschrift van Omslag: ZOZ voor doen-denkers, dat van 1994 tot eind 2020 elke twee maanden verscheen: www.omslag.nl

De bibliotheek van Omslag is elke vrijdagmiddag geopend voor bezoekers: maximaal twee mensen tegelijk. Maak vooraf een afspraak. www.omslag.nl

De grote tuin ligt er momenteel prachtig bij, maar het is nog even zoeken hoe we op een verantwoorde manier weer samen kunnen komen in de groene stadsoase. Nu er ruimere mogelijkheden zijn voor samenkomsten in de open lucht, willen we voorzichtig verkennen hoe we activiteiten in de tuin vorm kunnen geven binnen de geldende corora-beperkingen.

Op 30 april hielden we een try-out voor Vuur & Soep-nieuwe stijl met een kleine groep mensen. De maaltijdsoep was 's middags al bereid in de Omslag-keuken en iedereen nam zelf ook iets te eten mee om te delen. Er brandde een vuur, er werden verhalen gedeeld en we maakten samen muziek. Het lukte goed om voldoende fysieke afstand te houden. Kijk voor foto's en verslagjes op Facebook: www.facebook.com

Meer plannen...

Als alles goed blijft gaan, komen er vaker kleinschalige activiteiten in de tuin. Naast de Theetuinen en Vuur & Soep zijn er ook plannen voor inhoudeljke en creatieve workshops, inspirerende presentaties en andere samenkomsten waar doen-denkers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Ook de strolemen pizza-oven zal vaker worden gebruikt.

Wie zelf een idee heeft voor een activiteit in de tuin, kan contact opnemen.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact