OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag is (beperkt) open: welkom!

EINDHOVEN, 14 september 2021 - Nu het openbare leven langzaam weer op gang komt, kunnen we ook bij Omslag weer activiteiten organiseren. Zolang het weer het toelaat, zullen die vooral in de grote tuin plaatsvinden. Voor de komende tijd is er geen vast programma en er zijn geen vaste openingstijden. Ook is er niet elke dag iemand aanwezig. We hebben behoefte aan nieuwe medewerkers.

Kijk voor aankondgingen, foto's en verslagjes op Facebook: www.facebook.com

Aankondigingen komen op de website en in de Aktie Agenda: www.aktieagenda.nl .

Sinds het najaar van 2020 waren er geen samenkomsten meer mogelijk bij Omslag. Daarmee kwam de doelstelling 'doen-denkers samen brengen' onder grote druk te staan. We kregen talloze vragen van mensen die de bijeenkomsten missen, en dat gold natuurlijk ook voor het Omslag-team. In de loop van 2021 kwamen er weer langzaam activiteiten op gang, maar het aantal bezoekers bleef beperkt. De tuin biedt volop ruimte, ook om voldoende fysieke afstand te houden. Het afgelopen jaar zijn ook de binnenruimten anders ingericht, waardoor er nu meer ruimte is om op een verantwoorde manier met meerdere mensen samen te komen in kleine groepjes.

Ook in de bibliotheek van Omslag, waar tevens het landelijk Servicepunt Anders Wonen Anders Leven is ondergebracht, kwam meer ruimte, vooral in de kasten. We hebben veel boeken verwijderd, maar gooien niets weg. Wie Omslag bezoekt kan snuffelen in de rijke collectie 'uitgeschreven' boeken en deze meenemen tegen een vrije donatie.

En we richtten een gastenkamer is, waardoor het nu mogelijk is om - na vooraf gemaakte afspraken (!) - een nachtje te blijven logeren. Meer daarover: www.omslag.nl

Omslag bezoeken? Maak een afspraak!

Tegelijk is bij Omslag een interne reorganisatie gaande. Na het onverwachte vertrek van mede-oprichter Dick Verheul in december 2020, kwam er een einde aan verschillende activiteiten en kampen we nog steeds met haperende computersystemen. Een paar mensen zijn het team komen versterken, maar we zijn niog niet op sterkte. Ook is er niet elke dag iemand aanwezig in de werkplaats voor duurzame ontwikkeling.

De komende tijd zijn er daarom geen vaste openingstijden. Als je bij Omslag op bezoek wilt komen, maak dan vooraf een afspraak.

Nieuwe plannen...

Als alles goed blijft gaan, komen er weer vaker kleinschalige activiteiten, bij mooi weer ook in de tuin. We overwegen de filmavonden weer op te starten en we willen graag weer af en toe een inspirerende lezing of presentatie organiseren. Omslag is ook een fijne plek voor inhoudelijke en creatieve workshops en andere samenkomsten waar doen-denkers elkaar kunnen ontmoeten. Knelpunt daarbij is dat het huidige Omslag-team te klein is om al onze ambitieuze wensen uit te voeren.

Wie zelf een idee heeft voor een activiteit in de tuin, of een eigen activiteit bij Omslag wil organiseren, kan contact opnemen: 040-2910295.

Kom jij het Omslag-team versterken?

Het dagelijks werk bij Omslag wordt gedaan door een (te) klein team. Met meer mensen kunnen we meer doen. Lijkt het je fijn om met Omslag mee te doen, lees dan de oproep, en reageer! Of maak een afspraak om eens langs te komen voor een nadere kennismaking. www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact