OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

24 april: vegetarische 4-gangen maaltijden voor Kobanê, afhalen bij Omslag

EINDHOVEN, 15 april 2021 - Op zaterdag 24 april fungeert Omslag als kook- en afhaalpunt van heerlijke vegetarische viergangen maaltijden, bereid door leden van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië).

Er worden maximaal 30 maaltijden bereid met verse ingrediënten en in Midden-Oosterse traditie. Bij het samenstellen van het menu is rekening gehouden met de ramadan. De maaltijd bestaat uit vier gangen: harira (soep met kikkererwten, linzen en kruiden), falafel met saus, tomaten- en aardappelsalades en een verrassend toetje.

Elk maaltijd-onderdeel wordt apart verpakt in een herbruikbaar pastic bakje.

Bestellen kan tot 22 april door een mail te sturen naar: eindhovenkobane@outlook.com

Een maaltijd kost 15 euro, dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Zo nodig kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

Coronaproof afhalen

De gereserveerde maaltijden kunnen tussen 17.30 en 18.30 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. Er worden maatregelen getroffen om de uitgifte coronaproof te laten plaatsvinden.

Werkgroep Eindhoven Kobanê

Werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesbureau Eindhoven. Meer info: www.werkgroepeindhovenkobane.nl Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

Omslag solidair met Kobanê

Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Na een geslaagde try-out op 27 maart, zullen de komende tijd vaker afhaalmaaltijden worden bereid, waarbij Omslag als afhaalpunt zal fungeren. Er was zelfs zoveel belangstelling, dat het aantal maaltijden wordt verhoogd van 25 naar 30. De afhaalmaaltijden zullen nu eens per maand worden aangeboden. Verslagje: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

En zodra het weer kan, komen er ook andere activiteiten ten bate van (de kinderen in) Kobanê.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact