OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

22 mei: vegetarische afmaalmaaltijden bij Omslag, voor Kobanê

EINDHOVEN - Ook op zaterdag 22 mei fungeert Omslag weer als kook- en afhaalpunt voor vegetarische viergangen maaltijden, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië).

Er worden maximaal 30 maaltijden bereid met verse ingrediënten en in Midden-Oosterse traditie, door leden van de werkgroep Eindhoven-Kobanê.

Het menu bestaat uit: gebakken aubergine met peterselie, koriander, tomaten, citroen, olijfolie, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper, Broccolisalade met komkommer, tomaat, ui, citroen, maïs, olijfolie, zout, peterselie en koriander en Egyptische ashura: volkoren tarwe, gedroogd fruit, melk, zetmeel, bloesemwater, pistachenoten, vanille, sesam, suiker.

Elk maaltijd-onderdeel wordt apart verpakt in een herbruikbaar plastic bakje. Een maaltijd kost 15 euro, dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Zo nodig kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

Bestellen kan tot 20 mei door een mail te sturen naar: eindhovenkobane@outlook.com

De gereserveerde maaltijden kunnen op 22 mei tussen 17.30 en 18.30 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. Er worden maatregelen getroffen om de uitgifte coronaproof te laten plaatsvinden. De maaltijden kunnen ook thuis worden bezorgd in Eindhoven; daarvoor wordt 3 euro extra berekend.

Werkgroep Eindhoven Kobanê

Werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesbureau Eindhoven. Meer info: www.werkgroepeindhovenkobane.nl Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

Na geslaagde try-outs op 27 maart en 14 april, zullen de komende tijd vaker afhaalmaaltijden worden bereid, waarbij Omslag als afhaalpunt zal fungeren. Er is zelfs zoveel belangstelling, dat het aantal maaltijden is verhoogd naar 30. De afhaalmaaltijden zullen nu eens per maand worden aangeboden. Verslagjes: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Omslag solidair met Kobanê

Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Zodra het weer kan, komen er ook andere activiteiten ten bate van (de kinderen in) Kobanê.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact