OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact

Meituin - theetuin!

Welkom op de thee bij Omslag

op de vrijdagen 6, 13. 20 en 27 mei 2016
van 14:00 tot 17:00 uur

  Wie komen er deze keer?

DSC03579.JPG


In het voorjaar is het meestal heerlijk toeven in de Omslag-tuin!
Daarom stellen we de tuin in de maand mei op vrijdagmiddag open
voor bezoekers die nader willen kennismaken
met de activiteiten, de medewerkers en de locatie van
Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling.


Onder het genot van een kop thee van kruiden uit eigen tuin.

225181_129122680496764_64017_n.jpg

De vrijdagse Theetuin is alleen in de maand mei

(met om 15:00 uur een korte rondleiding)

Locatie: Omslag, Hoogstraat 301a - Eindhoven
(route naar Omslag >>>)

DSC03579.JPG 

  Als het regent biedt de overkapte zonne-pergola een prettige beschutting.


Onder het genot van een kop thee van kruiden uit eigen tuin, kunt u andere mensen ontmoeten,
met Omslag-medewerkers van gedachten wisselen over de activiteiten van Omslag,
wat lezen in de aanwezige informatie, of gewoon lekker in de tuin zitten en genieten. 
Verwacht geen uitgebreide high tea; we houden het eenvoudig.

De bedoeling is dat u op deze middag vooral uw eigen gang gaat.

Er zijn veel kleine en grote akoestische instrumenten aanwezig om (desgewenst) samen muziek te maken.

TIPS:

Op vrijdag 6 mei kunt u een bezoek aan de theetuin desgewenst combineren met de Vuur & Soep-maaltijd. Aanvang 17:00 uur

Op vrijdag 27 mei kunt u uw bezoek desgewenst combineren met de maandelijkse filmavond bij Omslag. Aanvang 20:00 uur
(na tijdige aanmelding maken we samen een smakelijke warme maaltijd)

  Wat doet Omslag nog meer?


Op vrijdagmiddag is ook het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven geopend.
Hier is
allerlei informatie verzameld over vormen van gemeenschappelijk wonen, duurzaam bouwen en ecologisch leven.
U kunt hier desgewenst ook
video's of dvd's bekijken.

En u vindt er alle tot nu toe verschenen nummers van ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers, het tweemaandelijks tijdschrift van Omslag.

Het Servicepunt is ondergebracht in de bibliotheek van Omslag, waar ook talloze boeken, tijdschriften en films rond andere maatschappelijke thema's bijeen zijn verzameld.

In het Omslag-winkeltje zijn verschillende interessante boeken, films en andere producten te koop.


Om 15:00 uur: korte rondleiding

Om 15:00 uur is er een algemene introductie over Omslag. Daarbij wordt ook kort iets verteld over de activiteiten van de andere organisaties die zijn gehuisvest in het voormalige klooster.


 

Misschien bent u de enige bezoeker, maar de kans is groot dat u andere geïnteresseerden treft met wie een gesprek al snel is aangeknoopt.

U hoeft zich voor deze theevisite niet vooraf aan te melden.
Als u met een groepje komt, vinden we het wel fijn als u dat vooraf even meldt (040-2910295).  
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.Wie komen er deze keer?

Het staat ieder vrij onaangekondigd naar de Theetuin te komen op de vrijdagmiddagen in mei. Om het interactieve aspect te versterken, geeft Omslag dit jaar de bezoekers de mogelijkheid zich vooraf te presenteren via de website. Wie naar de Theetuin komt kan dat desgewenst via de website aankondigen, met vermelding van kennis, vaardigheden of gespreksonderwerpen. Zo kunnen andere bezoekers een indruk krijgen van hetgeen ze kunnen verwachten.


Vrijdag 6 mei

Deze mensen hebben hun komst aangekondigd:
 • Alowieke van Beusekom - Ik neem mijn handgeschreven en getekende boek "Drakenlief" mee. Het is te koop voor 20,= en ik zal het signeren. Je kunt er ook nu al eentje reserveren. tt.alowieke@gmail.com Web: alowieke.wordpress.com
 • Dick Verheul - Ik heb in elk geval mijn gitaar mee. Verder wil ik graag alle verhalen van iedereen horen. Duurzaam leven in de praktijk, bijzondere woonvormen, ambachten, dromen. Web: diaspora.ddh.nl
 • Annemieke Buter - Ik kom vooral omdat het tijd wordt om weer eens langs te komen! En natuurlijk voor het boek van Alowieke!

 • Vrijdag 13 mei

  De tien bezoekers van de Theetuin op 13 mei kwamen uit Eindhoven, Waalwijk en Geldrop. Gespreksonderwerpen waren onder meer 'wonen en rondtrekken in een woonwagen', groenonderhoud, milieuzorg in Costa Rica, in Estland en in Nicaragua en de verschillen daartussen, Ecodorp Tilburg, een nieuw soort zonnepaneel dat zowel elektriciteit als warm water levert en wonen in een vriendenwoongroep van drie jonge gasten.


  Vrijdag 20 mei

  Tijdens de Theetuin bij Omslag op 20 mei zal permacultuur-tuinder Linder van den Heerik van Tuinderij de Voedselketen uit Sint-Oedenrode de eerste groentepakketten afleveren voor de klanten uit Eindhoven. Omslag is een van de afhaalpunten van deze nieuwe tuinderij. Wie interesse heeft in permacultuur kan een bezoek aan de Theetuin komende vrijdag mooi combineren met een praatje met de tuinder over het bedrijf, de werkwijze of meer algemeen over permacultuur.


  Vrijdag 27 mei


  Wie waren er vorig jaar zoal?

  Vrijdag 1 mei 2015 - Er waren tijdens de eerste Theetuin tien volwassenen en drie kinderen. De gesprekken gingen ondermeer over Nepal, wonen in een tent of in een tuinhuisje, 'Samenhuizen' in Vlaanderen, de reis naar Longo Mai in 2006 en de luchtkwaliteit in de stad

  Vrijdag 8 mei 2015 - Dertien volwassen en een kind bezochten de Theetuin bij Omslag afgelopen vrijdag 8 mei. De bezoekers kwamen uit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Nuenen, Utrecht en Vessem. Onder hen een meubelmaker, een loopbaancoach, een kok, een muzikant, een webdesigner, een wereldreizigster, een welzijnswerkster en een journalist. Gespreksonderwerpen waren ondermeer: wonen in een zelfgebouwd houten huis op een gekraakt terrein en andere manieren van 'anders wonen', het opzetten van een werkgroepje om elkaar te helpen op weg naar een plastic- en Monsantovrij leven, van baan veranderen om je 'passie' te volgen, de aardbeving in Nepal, beeldhouwen, natuureducatie voor kinderen en het opzetten van een gezamenlijke permacultuurtuin.

  Vrijdag 15 mei 2015 - De dertien bezoekers tijdens deze derde Theetuin kwamen uit Apeldoorn, Eindhoven, Gemert en Vessem. Gespreksonderwerpen waren ondermeer allerlei vormen van 'ander' geld en een anderssoortige economie, wat is er mis met verduurzaamd pallethout en: "Onze dochter van 17 vindt het 'stom' dat wij geen auto hebben".
  Deze mensen hadden hun komst aangekondigd:

  • Marion van der Heijden - Graag wil ik aandacht voor de aardbeving in Nepal. Ik zamel kleding en geld in voor de slachtoffers. In totaal ben ik 3 maanden in dit prachtige land geweest en wil graag iets voor de mensen doen.
  • Terry van de Vossenberg - CircuitNederland, Stichting Regiogeld, Eier Coöperatie u.a. YourOwnGemert-Bakel, Coöperatie u.a. Atelier3p (People, Planet, Prosperity) Mail adres: letspendlocal(at)gmail.com - - www.eier.nu - www.YourOwnGemert-Bakel.nl - www.atelier3p.nl

  Vrijdag 22 mei - Zestien mensen bezochten de Theetuin bij Omslag op vrijdag 22 mei. De bezoekers kwamen uit Eindhoven, Goeree Overflakkee, Haghorst, Venlo, Tilburg, Utrecht en Waalre. Gespreksonderwerpen waren ondermeer: integratie in een nieuwe omgeving, het opzetten van een zelfvoorzienend project in Spanje, familieopstellingen, de strijd tegen de slakken, de Vreedzame School, Sociale Media en Diaspora*, Linux, hoe regel je het eigendom van een gezamenlijk woonproject en de schoonheid van de Argentijnse Tango.


         Welkom bij Omslag, Hoogstraat 301a, Eindhoven

  (Omslag is gevestigd in Het Kloosterhof van Gestel)

  (klik hier voor de route naar Omslag)

  Omslag organiseert ook andere publieksactiviteiten, zoals Aanloopdagen, filmavonden. Vuur & Soep-avonden, en soms een kampeerweekend of een Open Dag.


  TIP: maak er een groen dagje Eindhoven van!

  U kunt uw theevisite bij Omslag desgewenst combineren met een bezoek aan andere inspirerende plekken vlakbij Omslag, zoals biologische stadsboerderij/kaasmakerij de Genneper Hoeve de grote heemtuin  en het Historisch Openlucht Museum.

  U vindt al deze voorzieningen vlak bij elkaar in Groen Gennep, op korte loopafstand van Omslag.


  © 2016 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295