OMSLAG


Welkom

Nieuws

Omslag: wie we zijn en wat we doen

Servicepunt Anders Wonen en Leven
  Webwinkeltje/bestellen

Omslag-bibliotheek

Vacatures her en der

Inspirerende films

Advertenties/oproepen

ZOZ

 Contact


Films op internet

Zodra het weer verantwoord kan, hervatten we bij Omslag de filmvertoningen met nagesprek.  Meer daarover >>>


Dankzij internet hebben we de beschikking over heel veel waardevolle films en docu's.  Maar je moet ze weten te vinden.  Hierbij wat suggesties: 


 ^

Van boer tot boer

-


         ^

Ton Lemaire: Twijfel aan Europa


Ton Lemaire door rerunproducties

-


         ^

Jan Juffermans presenteert de Nederlandse ecologische voetafdruk op de Aarde

-

 ^

Lezing door Herman Wijfels tijdens Lowlands 2012

Een van de meest invloedrijke topbestuurders van Nederland. econoom en oud-voorzitter van de SER, Herman Wijffels, legt haarfijn uit waarom het niets gaat worden met onze toekomst als de politiek op de huidige voet doorgaat. Economische stagnatie, de graaicultuur en de overbelasting van onze ecosystemen kan alleen duurzaam worden aangepakt via fundamentele verandering, te beginnen bij onze financiële sector. Lengte: 45 minuten.

 ^

Seeds of Freedom

Deze documentaire weerlegt het mantra dat grootschalige, industriële landbouw de enige manier zou zijn om de wereldbevolking te voeden. Dat mantra wordt vooral gepromoot door de pro-gentech lobby. Met o.a. Vandana Shiva over het behoud van biodiversiteit met respect voor culturele tradities en waarden. Engelstalig, lengte ongeveer een half uur. Meer over de film op topdocumentaryfilms.com


         ^

Off the Grid

De documentaire 'Off The Grid' laat de gevolgen zien van de economische crisis in Amerika. Mensen in de schulden, grote werkloosheid, minder consumeren, terwijl het systeem daar juist op is gebaseerd, minder vertrouwen in regering en politiek, meer vertrouwen op de mensen uit de omgeving, die je kent. Ook in Amerika hebben ze Transition Towns ontdekt. De Amerikaanse droom maakt plaats voor cohesie en duurzaamheid, waar de mensen weer in het middelpunt staan, niet de economische groei. vpro.nl


         ^

We The Tiny House People

Tv-producent en internet-video-maakster Kirsten Dirksen nodigt ons uit op haar reis in de kleine huizen van mensen die zoeken naar eenvoud, zelfvoorziening, minimalisme en geluk door onderdak te creëren in grotten, verbouwde garages, trailers, loodsen, boten en duivenhokken.
Engelstalig


         ^

The Mayan Word


Een film waar je niet vrolijk van wordt. Monsanto is wereldmarktleider op het gebied van genetisch gemanipuleerde gewassenproductie, en deinst er niet voor terug om leugens te verspreiden en zich te bedienen van chantage en corruptie.

Iedereen praat over de Maya voorspellingen over 2012, maar wie luistert er eigenlijk naar de Maya’s zelf? Vanuit deze vraag maakte de Mexicaanse regisseuse Melissa Gunasena de indrukwekkende film 'The Mayan Word', waarin traditioneel levende Maya's in Guatemala zelf aan het woord komen.

De film is niet te koop, maar kan gratis worden gedownload van de website van Undercurrents, en mag worden gebruikt en gekopieerd voor niet-commerciële vertoningen. Web: www.undercurrents.org/2012.html en www.themayanword.org


         ^


 ^


 ^

Home - afspraak met de planeet

Prachtige documentaire van de Franse filmer/fotograaf Yann Arthus-Bertrand over milieuproblemen en klimaatverandering, maar ook de schoonheid van de aarde.

 ^

In Transition 1.0

Over de internationale Transition Towns beweging, Peak Oil, lokaal voedsel en lokaal geld, onderwijs en educatie. Is een heel goede introductie voor ieder die meer wil weten over de activiteiten die in Transition Towns plaatsvinden.


         ^         ^

De bewoners van Ecotribe Teuge

Het is geen film, maar het zijn twee afleveringen, samen een uur, van een programma van Omroep Gelderland. Een verslaggeefster gaat een nachtje logeren bij deze bijzondere groep mensen in Teuge en maakt kennis met hun manier van leven en hun visie op de wereld.
De eerste aflevering is alleen via YouTube te bekijken. (De reportage over Ecotribe begint na ongeveer anderhalve minuut.)
Hierboven de tweede aflevering, die begint met een korte samenvatting van de eerste aflevering.


         ^


 ^

.

 ^
\"  © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact