OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Studiereis Co-housing in Denemarken en Duitsland


Beeld van het bezoek aan Aegidienhof in de oude binnenstad van Lubeck (Du) in 2014. Ook dit jaar wordt het project bezocht.

EINDHOVEN, 19 mei 2015 - Omslag-medewerkster Marta Resink neemt van 21 t/m 25 mei deel aan een studiereis langs tien heel verschillende co-housingprojecten in Duitsland en Denemarken. De reis wordt georganiseerd door Samenhuizen vzw, de Vlaamse koepelorganisatie voor gemeenschappelijk wonen.

Na een bezoek aan het grote woon-werkpand De Refter in Ubbergen (bij Nijmegen) wordt koers gezet naar Denemarken. Daar volgen uitgebreide kennismakingen met de projecten Solfang & Regnbuen in Erritso/Fredericia, Drejerbanken in Vissenbjerg, Cohousing Svanholm in Skibby, de Trekroner-wijk (diverse cohousingprojecten) in Roskilde, met bezoek aan Munksoegaard en Glashusene; Trudeslund & Gimle en Andedammen in Birkeroed, en Bo 90 in Kopenhagen. Als laatste volgt een bezoek aan Aegidienhof in de oude binnenstad van Lubeck (Du). Meer over deze reis: samenhuizen.be

De studiereis zit met 50 deelnemers helemaal vol. Van de reis zal een uitgebreid verslag worden gemaakt door de deelnemers.

Tijdens de laatste Theetuin bij Omslag, op vrijdagmiddag 29 mei, zal Marta iets vertellen over de reis: www.omslag.nl

In ZOZ 128 - het juli/augustusnummer van Omslag's tijdschrift voor doen-denkers, zal ze verslag doen van haar ervaringen tijdens deze ongetwijfeld boeiende reis.

Ook in 2014 organiseerde Samenhuizen een dergelijke reis en ook toen ging Marta mee. Van die reis is een uitgebreid verslag met foto's beschikbaar: www.samenhuizen.net


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact