Welkom |
Verse groente in juni
In juni komen er negen groenten bij op de kalender: aardappelen (nieuwe oogst!), bosui, broccoli, doperwt, komkommer, prei, savooiekool, tuinbonen en ijssla. De groentekalender vermeldt deze maand: In de winkel kunnen we kiezen tussen de laatste oude aardappelen, het restant van de vorige oogst, of de nieuwe die net uit de grond zijn gekomen. En aldus biedt de natuur deze maand 26 verse groenten! En de zomer begint nog maar net. Van het seizoen 'Eet groente van het seizoen' is een belangrijke regel in de ecologische voeding. Vers is niet alleen gezond en lekker, maar ook vanuit duurzaamheidsoogpunt te verkiezen. Groente van het seizoen groeien 'hier' en 'nu'. Dat betekent dat het transport weinig energie kost en er is evenmin energie nodig voor bijvoorbeeld diepvriezers. Weinig of niet bewerkt Een ander uitgangspunt is: 'Koop zo weinig mogelijk bewerkte producten'. De bewerking kost ook weer energie en komt veelal de kwaliteit niet ten goede, zoals bij voorgesneden groente, die snel verlept. Weinig verpakking Vanzelfsprekend is het beter om producten met zo min mogelijk verpakking te kopen. Natuurvoedingswinkels bieden vaak papieren zakken, die je later weer kunt meenemen naar de winkel om opnieuw te vullen. De groentekalender komt uit het boek 'Eet Kook Ekologisch', een uitgave van De Kleine Aarde, Boxtel 1982. Meer nieuws
|
© 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling -
contact