Welkom |
Vleesproducent gaat groenteburgers makenEINDHOVEN, 10 augustus 2015 - Omdat de vleesconsumptie in Nederland terugloopt, maakt vleesfabrikant Zwanenberg Food (van de Kips leverworst) sinds kort ook groenteburgers. Zwanenberg zegt niet te verwachten dat de vleesconsumptie in de toekomst weer gaat groeien, 'gezien de stemming in de samenleving', zo meldt het ochtendblad Trouw vanmorgen. Lees het volledige artikel hier: www.trouw.nl De vleesfabrikant maakt nu maïsburgers, rode bietenburgers en erwten-sperziebonenburgers. Omslag zag de trend naar minder vlees al veel langer aankomen. Er zijn immers heel veel redenen om minder vlees te eten: dierenleed in de bio-industrie, de verstoring van kringlopen door de veevoertransporten en mestoverschotten, de wereldvoedselverdeling en de eigen gezondheid: teveel vettigheid is niet goed voor een mens. Hieronder een recept uit ZOZ nummer 71 (2006). Het komt uit de Omslagkeuken: Koekjes van gisteren. Hiermee is vrijwel elk kliekje te recyclen. Het resultaat kan er even mooi uitzien als de vegetarische nep-schnitzels die in de supermarkt in het koelvak liggen, maar dan veel goedkoper.
Koekjes van gisteren
Meer nieuws |
© 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling -
contact