OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Na veertig jaar valt het doek voor De Rooie Rat

UTRECHT, 12 augustus 2015 - Na meer dan veertig jaar komt er een einde aan de progressieve boekhandel De Rooie Rat in Utrecht, een trouwe wederverkoper van het tijdschrift ZOZ. Tot eind september is er uitverkoop, daarna sluit de winkel op de Oudegracht 65.

Het collectief dat de winkel draaiende hield zegt in te zetten op een doorstart. Het einde van de winkel werd vanmiddag bekendgemaakt in een e-mail. Hieronder de tekst van deze mail.


Beste mensen,

Na meer dan veertig jaar boekverkoop en fijne gesprekken ziet de Rooie Rat zich helaas gedwongen faillissement aan te vragen. Uiteraard zet het collectief achter de Rooie Rat in op een doorstart. We zijn hard aan het werk om hier eerste korte- en later ook lange-termijnoplossingen voor te vinden. Wanneer we concrete plannen hebben zullen we u daar natuurlijk zo snel mogelijk van op de hoogte stellen. Wat in ieder geval vaststaat is dat we eind september onze locatie aan de Oudegracht 65 op zullen moeten geven.

50% korting op alle tweedehands boeken Zoals één van onze grootste vaderlandse filosofen placht te zeggen: “Elk nadeel heb ze voordeel”. Vanwege het faillissement doet de Rooie Rat al haar tweedehands en antiquaire boeken in de uitverkoop. U krijgt dus op alle boeken uit het antiquariaat 50% kassakorting!

Kom langs U zou het collectief achter de Rooie Rat een groot plezier doen als u nog eenmaal (of meerdere keren – alles mag!) langs te komen, om onder het genot van een goed boek, een heerlijke kop koffie en een fijn gesprek afscheid te nemen van onze winkellocatie. Maar onthoud: het is geen einde, slechts een pauze in het gesprek.

Tot snel!

Het Rooie Rat collectief.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact