OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag leidt vakmensen op

EINDHOVEN - 12 augustus 2015 - Op het raam van de Omslag-werkplaats prijkt nu een sticker met de tekst "Wij leiden vakmensen op". Daaraan is te zien dat Omslag een erkend leerbedrijf is voor stagiaires van het MBO.

In 2013 is Omslag voor het laatst onder de loep genomen en de erkenning geldt tot 2017. De instantie die de erkenning afgaf heette Calibris, maar door een of andere reorganisatie is dat nu 'Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven' geworden. Bij een nieuwe naam horen nieuwe stickers en het fraaie metalen bordje van Calibris kan gerecycled.

Omslag heeft af en toe stagiares van de universiteit, HBO of MBO.

De laatste keer dat er een MBO-student stage liep bij Omslag was in 2010. Sindsdien belt of mailt er af en toe een geïnteresseerde student, maar na de eerste standaardreactie horen we meestal niets meer. Mogelijk schrikt de eerste zin teveel af.

"Een stage bij Omslag is niet gemakkelijk en er worden eisen gesteld aan de inbreng van stagiaires. Om in aanmerking te komen voor een stage bij Omslag, moet eerst een sollicitatieprocedure doorlopen worden. Op grond daarvan gaat de stage wel of niet door. Het is belangrijk dat de toekomstige stagiaire aantoonbaar interesse heeft in de onderwerpen waarmee Omslag zich bezighoudt. De interesse kan onder andere blijken uit hobby's, deelname aan activiteiten, lidmaatschap van organisaties, vrijwilligerswerk of abonnementen op tijdschriften."

De stagiares die zich hier niet door laten afschrikken kunnen bij Omslag een heel leuke tijd hebben en veel leren.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact