OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

ZOZ nr. 129 in het teken van voedsel

ZOZ 129EINDHOVEN, 29 augustus 2015 - Voedsel, in het groot en in het klein, is een belangrijk thema in het nieuwe nummer van ZOZ, dat vandaag in de bus valt bij de abonnees.

Een uitgebreide bijdrage gaat over het voedselmanifest van een grote groep maatschappelijke organisaties, dan nu ook mede-ondertekend is door Omslag. Het manifest bepleit eerlijke en duurzame voedsel- en landbouwsystemen met een verantwoord beheer van bodem, landschap, planten, dieren en water. Het onderstreept het belang van voedselsoevereiniteit en voedselzekerheid.

Een andere bijdrage gaat over 'Eten uit de buurt', naar aanleiding van het gelijknamige boek van Michiel Bussink over eetbare erven, weelderige moestuinen, voedselbossen, parken en bermen, dorpsboomgaarden, stadsboeren, voedselcoöperaties, pluktuinen en oogstaandelen. Voorbeelden te over om meer op je eigen gezonde verstand te vertrouwen, dan op kant-en-klaar supermarktvoedsel. Want biologisch voedsel dat direct in de buurt wordt geteeld is gezonder, lekkerder en beter voor de boer, natuur, milieu, dierenwelzijn en de wereld.

Op de middenpagina van ZOZ geeft Laurette van Slobbe tips voor oogsten uit de natuur. Een wandeling wordt nóg leuker als je op zoek gaat naar oogstbare natuur. Verrassend veel planten zijn eetbaar. Een groot deel daarvan is lekker en gezond.

En Marc en Daniel Siepman blikken vooruit op een nieuwe cursus 'Vitale bodem, vitale voeding', waarvan in december de première plaatsvindt bij Omslag.

ZOZ, tijdschrift voor doen-denkers, brengt elke twee maanden 48 pagina's nieuws en verhalen van en over mensen die werken aan een kleurrijke, duurzame samenleving. Met boekbesprekingen, een lekker vegetarisch menu, oproepen en de uitgebreide Aktie Agenda.

Een volledig overzicht van de inhoud van het nieuwe nummer van ZOZ is te vinden op de pagina ZOZ van deze website.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact