OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vredesdag: Ban Ki-Moon vestigt hoop op jongeren

EINDHOVEN, 21 september 2015 - Secretaris Generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties heeft vandaag, op de internationale Dag van de Vrede, een oproep gedaan tot een wereldwijd staakt het vuren. "Maak ruimte voor vrede'", zegt hij. "Iedereen droomt van vrede". Zijn hoop is gevestigd op de jongeren.

"Er is geen enkele groep die meer bereid is om te helpen deze droom te verwezenlijken dan de huidige jonge mensen. Ze maken deel uit van de grootste generatie jongeren in de geschiedenis, meer bewust en verbonden dan voorheen. Ik dring er bij alle regeringen op aan om meer te investeren in de realisatie van de potentieel enorme bijdragen van de jonge vredemakers in de wereld."

Meer over de Dag van de Vrede

Liedjes over de vrede

Ter gelegenheid van de Dag van de Vrede verzamelde Omslag vredesliedjes op Youtube. Het is een verzameling die voor elk wat wils biedt: Nederlandstalig en Engels, oud ('de Wapens neer', 1890) en nieuw ('Brave of Our Hearts', 2014), liedjes uit 1945, de jaren zestig en later. Droevig en hoopgevend, kritisch en strijdbaar.

Klik om te luisteren


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact