OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Komend jaar meer vrije tuinen


Omslagmedewerkster Marta Resink in de gentech-, patent- en gifvrije Omslagtuin.
EINDHOVEN, 13 januari 2016 - Het komend jaar zullen er meer tuinen zijn die zich afficheren als 'gifvrij, patentvrij en gentechvrij'. Nu het nieuwe jaar begonnen is lokt de lente. Veel tuinbezitters bestellen daarom alvast een bordje voor in de tuin. In de Omslag-tuin hangt al zo'n bordje en Omslag roept alle tuinbezitters op zo'n bordje op te hangen (en er naar te handelen).

Het fraai vormgegeven bordje is een productie van ASEED, de organisatie die onder andere heel bekend is door de jaarlijkse zadenbeurs 'Reclaim the Seeds'. De bordjes zijn gemaakt van 9 mm dik populieren-multiplex. Het hout heeft het FSC-keurmerk. Het zeefdrukken is gedaan met UV-bestendige inkt. Het hout is twee keer gebeitst met tuinhoutbeits met ecolabel, op waterbasis.

De tekening is gemaakt door Titom, een Brusselse tekenaar die veel politieke posters en flyers maakt. Een overzicht van zijn werk: titom.be

Neem stelling tegen de macht van de grote landbouwbedrijven

Wie op een gezonde manier tuiniert kan dat nu laten zien en meteen stelling nemen tegen de grote macht van de grote landbouwbedrijven. Er zijn steeds meer mensen die zelf, of in een groep, op een milieuvriendelijke manier een deel van hun eten willen verbouwen. De vervuilende, uitputtende landbouw gaat niet samen met een duurzame voedselproductie die denkt aan klimaat, water, bodem en de mensen die het land bewerken.

Wie ook zo'n bordje wil hebben, kan het bestellen bij Omslag, voor € 10,-. Zie de bestelpagina van deze website


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact