OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuwe ZOZ: Mensen veranderen de wereld

EINDHOVEN, 27 augustus 2016 - De wereld verandert niet vanzelf, het zijn altijd mensen die de wereld in een bepaalde richting sturen. Met die boodschap opent het nieuwste nummer van ZOZ, tijdschrift voor doen-denkers, dat vandaag bij de abonnees in de bus valt.

Een overzicht van de inhoud van het nieuwste nummer is te vinden op www.omslag.nl Hieronder de eerste pagina van ZOZ 135, het redactiioneel.

Wereld vol contrasten

Is de wereld aan het doordraaien, of wij? Terwijl veel mensen zich steeds angstiger voelen in een snel veranderende wereld, zijn er ook massa’s mensen die inzien dat de wereld niet vanzelf verandert, maar dat het altijd mensen zijn die ontwikkelingen in een bepaalde richting sturen. Als macht en geld daartoe de drijfveren zijn, weet je bijna zeker dat het de verkeerde kant op zal gaan. Maar we hoeven ons niet machteloos te voelen. Het was Einstein die ooit zei: „Je kunt een probleem niet oplossen met dezelfde manier van denken als het veroorzaakt heeft”. Wie of wat let ons om het heft in eigen hand te nemen en onze eigen oplossingen alvast in praktijk te brengen en verder te ontwikkelen? Dat kan al dichtbij huis, in onze eigen leef- en invloedssfeer.

Tegenover de oppermacht van de grote voedsel- en chemie-multinationals, komt wereldwijd een massale beweging op gang die opkomt voor voedselsoevereiniteit en het recht op het telen van eigen zaden. Tijdens het grote Tribunaal tegen Monsanto in Den Haag komen straks vertegenwoordigers vanuit de hele wereld getuigen van de schadelijke effecten van de grootschalige chemische en industriële landbouw die veel slachtoffers maakt. Natuurlijk steunt ook Omslag dit Tribunaal en in dez Een overzicht van de inhoud van het nieuwste nummer is te vinden op www.omslag.nl Een overzicht van de inhoud van het nieuwste nummer is te vinden op www.omslag.nle ZOZ laten we opnieuw Vandana Shiva aan het woord over de noodzaak om Monsanto cs te stoppen.

Constructief verzet plegen kan natuurlijk ook door een verantwoord consumentengedrag: weet wat je eet, wat je koopt en welke belangen je met je aankoop steunt. En vraag je af waar die producten vandaan komen, hoe ze tot stand kwamen en of je ze werkelijk allemaal nodig hebt. Ook deze ZOZ nodigt weer uit tot zelf nadenken, bewuste keuzes maken en ook: genieten van het leven. Soms begint het met een droom of een gesprek rond het vuur of aan een keukentafel. En dan met die idealen aan de slag gaan.

Zo ontstaat er op den duur ook een andere wereld, maar dan een die is gebaseerd op heel andere waarden: vertrouwen, onderlinge samenwerking, geweldloosheid, behoud van natuurlijke rijkdommen en biodiversiteit. En met een economische structuur waarin de ontwikkeling van mensen en de Aarde weer centraal staat. Doe maar mee!

Een overzicht van de inhoud van het nieuwste nummer is te vinden op www.omslag.nl

Aanmelden als abonnee van ZOZ (€ 15,- voor zes nummers): www.omslag.nl

.


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact