OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuwe poster over ecologische voeding

EINDHOVEN, 29 juni 2017 - Met trots presenteert Omslag een nieuwe poster met de uitgangspunten van ecologische voeding.

Door Dick Verheul

Het begon vorig jaar met het opruimen van de zolder. Daar kwam ik een groot papier tegen met daarop de uitgangspunten van ecologische voeding. Het was cursusmateriaal van 25 jaar geleden. Het viel op dat de negen punten nog steeds actueel zijn, maar dat je ze nog maar zelden zo overzichtelijk op een lijstje ziet staan.

Eten doe je elke dag en daarom kan iedereen elke dag een duurzame keuze maken en zo de wereld wat mooier maken. Niet alles hoeft tegelijk. Je zou er zelfs thuis een project van kunnen maken: elke week het voedingspatroon wat meer verduurzamen. Bijvoorbeeld eerst eens wat vaker naar de natuurvoedingswinkel of de boerenmarkt. Wie nog vlees eet zou als tweede stap wat vaker vegetarisch kunnen gaan eten. Een goed begin zou een etentje in een vegetarisch restaurant kunnen zijn, om te ervaren hoe bijzonder lekker een vegetarische maaltijd is. En zo bieden de negen punten tal van mogelijkheden voor verdere stappen.

Geheugensteun aan de muur

Je voedingspatroon verduurzamen is ingewikkelder dan zonnepanelen op het dak zetten. Zonnepanelen blijven wel werken als ze eenmaal geplaatst zijn, maar de dagelijkse voeding moet je elke dag opnieuw vormgeven. De verduurzaming op dat gebied kan makkelijk versloffen. Het zou helpen als er een mooie poster aan de muur zou hangen als geheugensteun. Daarom deed Omslag in ZOZ een oproep of er iemand een poster zou kunnen ontwerpen. Die grafisch ontwerper heeft zich nu gemeld in de persoon van Ellen Karis uit Arnhem ( www.karisontwerp.nl ). Haar ontwerp is hier te zien.

Omslag heeft de poster laten drukken in drie formaten: A4, A3 en A2. Hij kan op alle plekken hangen waar mensen met voeding bezig zijn: in de keuken, in een vegetarisch restaurant, in een natuurvoedingswinkel en noem maar op. De versie op A3-formaat zou ook kunnen dienen als placemat tijdens een maaltijd die in het teken staat van ecologisch eten. De deelnemers die niet te veel knoeien kunnen de poster/placemat dan mee naar huis nemen.

We zijn bij Omslag heel benieuwd waar de posters nog meer komen te hangen. Wellicht verzint iemand nog iets. We zijn ook erg benieuwd naar ieders ervaringen met ecologisch eten.

Posters bestellen?


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact