OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Presentatie permacultuur-tuinderij tijdens Aanloopdag bij Omslag

EINDHOVEN, 3 november 2017 - De mensen van Permacultuurtuinderij De Voedselketen zullen zaterdag 11 november uitgebreid aan het woord komen over het achterliggende doel, de opzet en ontwikkeling van De Voedselketen, telen zonder dierlijke mest en over het systeem van groente-abonnementen met afhaalpunten in de regio. En ook over hun toekomstplannen. Alex Schreiner runt het bedrijf samen met Linder van den Heerik.

De Voedselketen komt aan bod tijdens de Aanloopdag rond lokaal ecologisch voedsel die Omslag zaterdag 11 november organiseert.

De nieuwe poster 'Gezond eten met Ecovoeding', met negen aandachtspunten rond ecologisch voedsel, speelt ook een grote rol. Omslag presenteerde de poster in juli. Een medewerker van Omslag zal de poster nader toelichten. Daarna vertellen enkele mensen vanuit hun eigen praktijk hoe zij bezig zijn met lokaal ecologisch voedsel.

Andreas Heijdendael, deelnemer aan de uitdaging 'Tien dagen lokaal' in Den Bosch, vertelt over de achtergronden van deze actie en over zijn eigen ervaringen om gedurende tien dagen zoveel mogelijk biologische geteelde producten uit eigen regio te consumeren.

Natuurlijk biedt deze dag ook volop gelegenheid voor het delen van eigen ervaringen en onderlinge uitwisseling.

Het inhoudelijke gedeelte van deze dag is van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur kunnen de deelnemers (desgewenst) aanschuiven aan een lekkere biologisch-vegetarische lunch. Wie na afloop nog wil blijven, kan meehelpen met het bereiden van een warme maaltijd met lokale biologische producten, die we samen nuttigen.

Vooraf aanmelden voor deze dag is verplicht; deelname kost ‘wat het u waard is’ (dus niet gratis).

Aanmelden: www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact