OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Zuster Agnes:'Er komt een nieuw tijdperk'

EINDHOVEN, 20 december 2017 - "We mogen de Aarde niet uitputten met alsmaar nieuwe dingen en alsmaar meer". Die boodschap verwoordde zuster Agnes Koekoek en week voor kerst in een ingezonden artikel in het Eindhovens Dagblad. "Bij Omslag aan de Hoogstraat zijn ze er dagelijks mee bezig", voegt ze eraan toe.

Zuster Agnes (93) is een Zuster van Liefde. Zij voelt zich nog steeds verbonden met het klooster aan de Hoogstraat, waar Omslag sinds 2000 is gevestigd. In 2008 schonken de zusters het klooster aan een stichting met het doel "huisvesting bieden aan leefgemeenschappen en organisaties die betrokken zijn op mensen en de maatschappij, vanuit een (al dan niet religieus) verlangen naar het behoud van de Aarde en een menswaardig bestaan van iedereen." Momenteel vinden zes organisaties en een leefgemeenschap onderdak in het gebouw, dat nu "Het Kloosterhof van Gestel" heet.

In haar ingezonden brief vertelt zij over de kerststal die zij als klein meisje al kende en die er nog steeds is. Daarna vertelt zij over een nieuwe tijd die komt en er ook al is: elektrische bussen, fair-trade koffie, de kringloopwinkel, het zijn antwoorden op klimaatverandering, een onrechtvaardige economie en verspilling.

En zij besluit met: "Het zal nog wel een tijdje duren voor het zover is, maar dan zal er geleefd worden in een nieuw tijdperk met zorg voor het klimaat en duurzaamheid, van gerechtigheid, van coƶperatie en samenwerking. Dat zal een feestelijke geboorte zijn."


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact