OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

CLIPS handleiding te koop bij Omslag

EINDHOVEN, 5 maart 2019 - Omslag heeft een informatieve, Nederlandstalige handleiding over de CLIPS-methodiek in de verloop genomen: een praktische gids voor wie betrokken is bij (de opstart van) een gemeenschapsinitiatief.

CLIPS staat voor: Community Learning Incubator Programme for Sustainability. Het is een ondersteuningsprogramma voor (eco)gemeenschapsprojecten. CLIPS kwam tot stand als resultaat van een samenwerkingsverband van ecodorp-initiatieven uit negen Europese landen. Ook het Nederlandse Ecodorpennetwerk (GEN Nederland) heeft hierin deelgenomen. Op dit moment zijn er twee CLIPS-trainers in Nederland actief en het plan is om er op termijn meer op te leiden.

Ben je net aan het opstarten met een ecodorp- of ander gemeenschapsinitiatief? Draai je al een tijdje met een groep en ben je op zoek naar wat de volgende stap moet zijn? Of loop je misschien vast op bepaalde onderdelen in dat proces? Initiatiefnemers hebben niet alleen een grote verantwoordelijkheid bij de opstart, maar juist ook om het project op een zodanige manier te laten groeien dat de gemeenschap sterker wordt en dat hoop en doel overeind blijven. Elk van de vier domeinen – individu, gemeenschap, intentie en structuur – wordt uitgebreid behandeld en voorzien van praktijkvoorbeelden, van persoonlijke behoeften en groepsidentiteit, communicatie, besluitvorming en omgaan met conflicten, tot eigendom en juridische organisatie, projectmanagement en het belang van vieren, rituelen en gezamenlijke activiteiten.

Nederlandstalige brochure 60 pag. A4: € 10,00. Bestellen: www.omslag.nl

CLIPS in praktijk

Op zaterdag 30 maart organiseerde Omslag een praktische Aanloopdag, waarin de CLIPS methodiek centraal stond. De dag werd inhoudelijk begeleid door Paul Hendriksen. Van deze dan is een uitgebreid verslag beschikbaar: www.omslag.nl

Meer over CLIPS: clips.gen-europe.org


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact