OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Workshop over ’verbinden’ bij Omslag

EINDHOVEN, 11 juli 2020 - Parallel aan de theetuin bij Omslag op vrijdagmiddag 24 juli verzorgt kunstenares en transitiebegeleider Samira De Smedt tussen 14.00 en 17.00 de workshop ‘Verbinden hoe doe je dat?’ Iedereen kan meedoen, vooraf aanmelden is nodig via 040-2910295 of omslag@omslag.nl. Na afloop kunnen de deelnemers aansluiten bij de potluck rond het vuur.

In een toelichting zegt Samira De Smedt over de workshop: "Verbinden hoe doe je dat? Je medemens is een universum op zich zelf. Begrijpelijk en ongrijpbaar tegelijk. Hoe maak je contact met iets wat zo anders is als jij.

"Gedurende twee tot drie uur duiken we het avontuur in. Met drie tot twaalf mensen gaan we proberen met elkaar een connectie te leggen. Dit doen we middels zelf meegebrachte materialen. Je neemt een klein en een groot voorwerp mee. Dat kan zijn een autolamp, een schoen, een kussen of een pan. Het maakt niet uit wat. Alles kan! Daarnaast neem je iets mee om deze objecten met de materialen van anderen te verbinden. Dat kan zijn tape, touw, punaise, purschuim, ijzerdraad, secondelijm, tiewraps, kabels, nietmachine, spijkers en hamers etc.

"We zoeken een stukje de absurditeit en de onmogelijkheid op. Het resultaat is niet waar het om gaat maar dat wat je onderweg tegenkomt zichtbaar te maken. We gaan als volgt te werk. Eerst in groepjes van twee en wat daaruit ontstaat, gaat weer in koppeling met een ander groepje van twee. Zo gaan we door tot dat alles in verbinding is of juist niet. Op deze manier krijg je beeld van de (dis)connectie van de deelnemers op dat moment weergeeft. Ik doe mee en begeleid de zaak een beetje. Praten is leuk maar niet al te veel. Ik zal wel vragen hoe de ervaring is."

Aanmelden voor de workshop kan via 040-2910295 of omslag@omslag.nl.

Meer over de activiteiten van Samira de Smedt is te lezen op transitiebegeleider.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact