OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Vrijdag 28 mei: Vuur & Soep & Potluck bij Omslag

EINDHOVEN, 24 mei 2021 - Op vrijdag 28 mei brandt er voor het eerst sinds lang weer een vuur in de tuin van Omslag. Vanaf 17:00 is er Vuur & Soep-nieuwe stijl. Wie wil kan Vuur & Soep combineren met een bezoek aan de Theetuin 's middags van 14.00 tot 17.00 uur. Meld je vooraf aan!

Aanmelden via 040-2910295 (voicemail) of per e-mail: omslag@omslag.nl

Het is al een jarenlange traditie bij Omslag: Vuur & Soep in de grote tuin. Om 17:30 wordt een vuur ontstoken in de vuurschaal. Er staat verse kruidenthee klaar en er zijn biologische sapjes. Rond het vuur verzamelt zich een groep mensen. 's Middags is al een grote pan vegetarische maaltijdsoep gemaakt. Iedereen heeft zelf ook nog iets lekkers meegenomen om te delen: (zelfgebakken) brood, beleg, kleine hapjes, fruit, noten, vruchtensap, een toetje,... Bij voorkeur biologisch, maar wel vegetarisch, geen chips of borrelnootjes, geen alcohol en drugs en liefst zonder plastic verpakking.

Alle lekkernijen, soepkommen, borden en bestek zijn verzameld op een grote tafel. Voor iedereen is er een grote kom soep; daarnaast stelt ieder zelf nog een bordje met eten samen. We eten rond het vuur en houden respectvol fysieke afstand van elkaar. Er is plek voor maximaal vijftien mensen (dus meld je tijdig aan!)

Omslag brengt doen-denkers samen

De sfeer is positief en opbouwend. Bij het vuur vinden (nieuwe) ontmoetingen plaats en worden verhalen uitgewisseld. Na het eten ruimen we samen op en doen een paar mensen de afwas. Er wordt verse koffie en thee gemaakt. Daarna is er tot 21:30 volop gelegenheid om verhalen en ervaringen te delen. Die zijn meestal veelkleurig: over wonen in een zelfgebouwd huis of rondtrekken in een camper, een permacultuurtuin opzetten, meeleven met een gemeenschap of over een actie of activiteit waar je zelf bij betrokken bent. Misschien zijn er gedichten of kent iemand een spel. Of brengt iemand zomaar een lied te gehore. Er zijn allerlei instrumenten aanwezig om samen muziek te maken. Meer over Vuur & Soep: www.omslag.nl

  • --> Van iedereen wordt een gulle donatie gevraagd, zodat Omslag deze en andere activiteiten kan blijven organiseren.

    Omdat we in een verwarrende tijd leven, is er nog geen vaste frekwentie voor Vuur & Soep - naar verwachting zal dat vaker dan eens per maand zijn. Dit is mede afhankelijk van wat extra helpende handen bij Omslag.

    's Middags theetuin

    Wil wil kan Vuur & Soep combineren met de Theetuin bij Omslag, van 14.00 tot 17.00 uur. Dit zijn informele ontmoetingen in de grote tuin. Meer: www.omslag.nl


    Meer nieuws


  •  ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact