OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vrijdag 3 juni: infobijeenkomst over klimaatacties

EINDHOVEN - Op vrijdagavond 3 juni organiseert Omslag een informatiebijeenkomst over op handen zijnde klimaatacties. Belangrijke aandachtspunten zijn: de KlimaatCoalitie, lokale en landelijke Klimaarmarsen en Extinction Rebellion.

De bijeenkomst begint om 19:30 en is aansluitend aan Vuur en Soep. Bij goed weer komen we samen in de tuin van Omslag: Hoogstraat 301a. Mocht het regenen dan is er binnen plek voor zo'n vijftien mensen. Meld je vooraf aan: 040-2910295, omslag@omslag.nl!

KlimaatCoalitie, klimaatmarsen en Extinction Rebellion

We hebben voor deze bijeenkomst twee mensen uitgenodigd:

Bernard Gerard vertelt over KlimaatCoalities *) en over de op handen zijnde acties van de KlimaatCoalitie Eindhoven-Helmond.

 • Op zondag 19 juni is er een grote landelijke Klimaatmars in Rotterdam: klimaatmars.kentaa.nl
 • De week ervoor, op 12 juni, zijn er verspreid over het land - ook in Eindhoven - regionale Klimaatmarsen, georganiseerd door KlimaatCoalities: klimaatcoalitie.org

  Bernard is actief betrokken en mede-organisator van de Klimaatmars in Eindhoven op 12 juni. Hij doet een dringende oproep om mee te doen, en misschien kan er door een groepje mensen uit Eindhoven samen worden gereisd naar Rotterdam op 19 juni.

  Ook Inge Kouw is actief binnen de KlimaatCoalitie, en binnen Extinction Rebellion (XR) regio Eindhoven **). Zij vertelt over de wereldwijde actiegroep Extinction Rebellion (XR): wie zijn ze, wat willen ze en wat doen ze? En: hoe kun je meedoen? XR is mede-organisator van de landelijke Klimaatmars op 19 juni.

  *) De Klimaatcoalitie is een nationale organisatie die zich inzet voor een beter klimaat door druk uit te oefenen op beleidsmakers om krachtige maatregelen te treffen. Daarnaast wordt het brede publiek gemobiliseerd voor een klimaatvriendelijke en eerlijke samenleving. De Klimaatcoalitie bestaat uit een groot aantal lokale en nationale organisaties en groeit met de dag: https://klimaatcoalitie.org Omslag is aangesloten bij de KlimaatCoalitie Eindhoven-Helmond.

  **) Extinction Rebellion (XR) is een wereldwijde beweging van mensen van alle leeftijden en uit alle hoeken van de samenleving die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis. Door vreedzame, creatieve en ontregelende acties proberen ze de gevolgen van deze crises te stoppen. Verspreid over heel Nederland zijn er tientallen lokale XR groepen, ook in regio Eindhoven. Ze organiseren – ook online – ontmoetingen, lezingen, lokale acties, actietrainingen en meer. . Je kunt je aansluiten. Web: extinctionrebellion.nl

  Vooraf Vuur & Soep & Potluck

  Voorafgaand aan deze informatiebijeenkomst is er vanaf 16:30-19:00 Vuur & Soep in de tuin. Boven een groot vuur hangt een pan, waarin we samen een lekkere (biio-vega) maaltijdsoep maken. Iedereen die komt neemt zelf wat ingredienten mee. Meld je vooraf aan! Hier lees je meer: www.omslag.nl

  Vredesblok tijdens landelijke klimaatmars op 19 juni

  Omdat oorlog en fossiele brandstof nauw met elkaar verbonden zijn, organiseert Stop Wapenhandel tijdens de grote Klimaatmars op 19 juni in Rotterdam een speciaal Vredesblok: om samen op te trekken voor vrede, klimaatrechtvaardigheid en bescherming van vluchtelingen: stopwapenhandel.org

  Over de relaties tussen oorlog, wapenhandel, fossiele brandstoffen en de noodzaak van geweldloze vredesactie en -educatie, organiseert Omslag op zaterdag 4 juni een speciale DoenDenkDag onder de noemer 'Oorlog is geen oplossing'. Van 13:30-17:00. Meer over deze dag: www.omslag.nl (vooraf aanmelden!)


  Meer nieuws


 • ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact