OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vegetarische afhaalmaaltijden voor Kobanê, bij Omslag

Eens per maand worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische afhaalmaaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Met hulp van anderen bereidt een kookteam van wisselende samenstelling de maaltijden met verse ingrediënten. Er worden zoveel mogelijk biologische seizoensproducten gebruikt, soms uit de tuin van Omslag.

Elke afhaalmaaltijd bestaat uit minstens vier gangen: soep, hoofdgerecht, bijgerecht(en) en een toetje. In de maaltijden worden zo mogelijk ook dagverse groenten gebruikt die worden gedoneerd door permacultuurtuinderij De Voedselketen (Omslag is afhaalpunt voor abonnementhouders): www.omslag.nl

De eerstvolgende afhaalmaaltijd is op zaterdag 17 juni 2023

Het menu verschijnt tijdig op de websites. Kijk ook hier: www.omslag.nl

Reserveren kan tot uiterlijk donderdag 15 juni per e-mail: info@eindhovenkobane.nl

Gereserveerde maaltijden kunnen tussen 18.30 en 19.15 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Een maaltijd kost E 18,- Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

Neem je eigen verpakkingen mee

De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een door Hanan met de hand gedecoreerde papieren tas. Het is ook mogelijk ook zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen (pannetjes, bakjes). Geef dat vooraf wel duidelijk aan!

Foto's, menu's en verslagen van eerdere maaltijden: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Werkgroep Eindhoven Kobanê

De werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesbureau Eindhoven. Meer info: www.werkgroepeindhovenkobane.nl Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

De afhaalmaaltijden worden eens per maand aangeboden. Verslagjes: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Omslag solidair met Kobanê

Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Op zaterdag 26 maart 2022 werd in de tuin van Omslag Newroz gevierd. Bekijk het verslag: www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact