OMSLAG

ContactOmslag is een landelijke, niet-gesubsidieerde onafhankelijke organisatie.

Steun Omslag met een gulle donatie: NL66 TRIO 0784 8731 86 t.n.v. Omslag, Eindhoven

Vegetarische (afhaal)maaltijden voor Kobanê, bij Omslag

Bijna eens per maand - meestal op de laatste zaterdag - worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische maaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Met hulp van anderen bereidt een kookteam van wisselende samenstelling de maaltijden met verse ingrediënten. Er worden zoveel mogelijk FairTrade en biologische seizoensproducten gebruikt, soms uit eigen tuin.

Elke maaltijd bestaat uit minstens vier gangen: soep, hoofdgerecht, bijgerecht(en) en een toetje. 

Reserveren kan tot uiterlijk de donderdag voor de afhaaldatum per e-mail: info@eindhovenkobane.nl

Data voor 2024: 27 januari, 24 februari, 25 mei, 29 juni, 31 augustus, 26 oktober en 30 november.

De eerstvolgende afhaalmaaltijd is op zaterdag 31 augustus.
Het menu - met foto's - verschijnt tijdig op de websites. Kijk hier: www.omslag.nl

Gereserveerde maaltijden kunnen tussen 18.30 en 18.45 worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Een maaltijd kost E 18,-. Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

Neem je eigen verpakking mee

De maaltijden kunnen door ons worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en worden aangeboden in een papieren tas.

Uit milieu-oogpunt stellen we het op prijs als je zelf verpakkingsmateriaal meeneemt (pannetjes, bakjes). Geef dat wel duidelijk aan bij je bestelling!


Afhalen of mee-eten

In de zomer van 2023 ontstond het idee voor een gezamenlijke maaltijd. In plaats van je maaltijd(en) afhalen en mee naar huis nemen, kun je ook aanschuiven bij een gezamenlijke maaltijd - bij mooi weer in de grote tuin. Dat is ook een fijne gelegenheid om kennis te maken met de koks en andere mensen van de werkgroep Eindhoven-Kobanê en van Omslag. Na het eten is er ruimte voor een informeel samenzijn.

Foto's, menu's en verslagen van eerdere maaltijden: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Werkgroep Eindhoven Kobanê

De werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol.
De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben. 

De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesbureau Eindhoven. Meer info: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

De afhaalmaaltijden worden doorgaans eens per maand aangeboden. Verslagjes: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Omslag solidair met Kobanê

Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

 


Meer nieuws          ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact