OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Op woensdag in maart en april: meewerken in de Omslag-tuin

EINDHOVEN - Op de woensdagen in maart en april wordt er door een groepje mensen samen gewerkt in de grote Omslag-tuin, om deze weer voor te bereiden op een groeizaam en actief seizoen. Er is keuze uit verschillende werkzaamheden, van groen- en technisch onderhoud tot schilderen met natuurverf. En misschien heb je eigen ideeën?

De grote ecologische tuin van Omslag wordt door vrijwel iedereen ervaren als een sfeervolle groene oase. Niet alleen planten en dieren hebben het er naar hun zin, dat geldt zeker ook voor de mensen die Omslag bezoeken voor een activiteit. Sinds Omslag in februari 2000 neerstreek aan de Hoogstraat 301a, ontwikkelt de voormalige kloostertuin zich uitbundig. Er is veel ruimte en aandacht voor de natuur. Er groeien veel inheemse planten en eetbare bloemen, er is een kruidenperk en een bescheiden moestuin. Er zijn bessenstruiken, kleinfruit en verschillende fruitbomen (appel, peer, pruim, vijg, amandel en walnoot), en er is een kleine vijver.

De tuin is ook een eldorado voor vogels en kleine zoogdieren. Op zomeravonden vliegen vleermuizen rondjes boven de tuin; er scharrelen egels en in de nabijgelegen kerktoren heeft de kerkuil het naar zijn zin.

In de tuin vindt ook een veelheid van menselijke activiteiten plaats, variërend van informele ontmoetingen, inhoudelijke en creatieve workshops en presentaties tot Vuur & Soep (vaak met muziek), vergaderingen, als lunchplek voor pandgenoten, gezamenlijke maaltijden, kleinschalige festivals, muziekoptredens en meer.

Op zondag 23 april wordt in de tuin de Dag van de Aarde gevierd met een gevarieerd programma: www.omslag.nl

Groene stadsoase vol leven

Zo'n bijzondere tuin vraagt om regelmatig onderhoud, ook al koesteren we allerlei 'rommelige' hoekjes als schuilplek voor de dieren. Maar we oogsten zelf ook graag kruiden, bloemen, groenten, bessen en fruit...

Op woensdag werken we met een paar mensen in de tuin. Er is van alles te doen: blad verwijderen, snoeien, compost uitrijden, de vijver opschonen, groentebedden aanleggen en (voor)zaaien, gras maaien. En we doen wat achterstallig onderhoud: afdakken en afvoeren verstevigen, tuinmeubilair opknappen en - ook creatief! - schilderwerk met natuurverf. Misschien heb je zelf ideeën die de tuin nog interessanter maken. Wie niet tot fysiek werk in staat is, kan zorgen voor koffie, thee en verfrissende sapjes, en de lunch + afwas verzorgen.

Meewerken in de Omslag-tuin

Als je het leuk vindt om een keer of vaker mee te doen: laat het weten! De werkzaamheden zijn in onderling overleg. We zullen doorgaans om 10:00 beginnen en doorgaan tot ongeveer 17:00. Omslag zorgt voor een smakelijke biologische lunch. Bij voldoende animo kunnen we na afloop samen koken en eten.

Vooraf aanmelden!

Meld je vooraf aan, zodat we weten hoeveel mensen er komen: 040-2910295, of per e-mail: omslag@omslag.nl

Kom je van ver? Het is mogelijk te overnachten in een gerieflijke gastenkamer, en je kunt je bezoek aan Omslag wellicht combineren met een nadere kennismaking met onze (groene) omgeving. Misschien vind je het leuk om een handje mee te helpen bij andere werkzaamheden?

Als je wilt overnachten, maken we daarover vooraf duidelijke afspraken: www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact