OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Zaterdag 18 februari: vegetarische afhaalmaaltijden

Eens per maand op een zaterdag worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische afhaalmaaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Het menu wordt samengesteld door ervaren koks, die zijn verbonden aan de werkgroep. Met hulp van anderen worden de maaltijden bereid met verse ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch, seizoensgebonden en Fair Trade.

De eerstvolgende maaltijd wordt bereid op zaterdag 18 februari 2023.

Reserveren kan tot uiterlijk donderdag 16 februari per e-mail: eindhovenkobane@outlook.com

De gereserveerde maaltijden kunnen op 18 februari tussen 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Elke afhaalmaaltijd bestaat uit minstens vier gangen: soep, hoofdgerechten, salade en een toetje. In de maaltijden worden zo mogelijk ook dagverse groenten gebruikt die worden gedoneerd door permacultuurtuinderij De Voedselketen (Omslag is afhaalpunt voor abonnementhouders): www.omslag.nl

De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een papieren tas. Het is ook mogelijk om zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen (pannetjes, bakjes). Geef dat vooraf wel duidelijk aan!

Een maaltijd kost E 15,-, Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen). De maaltijden kunnen ook thuis worden bezorgd in Eindhoven; daarvoor wordt 3 euro extra per adres berekend.

Het menu voor 18 februari:

Het menu is samengesteld door Tonie en Hanan (zie foto) en bestaat uit:

Irakese linzensoep

sambosa ('samsouk') met rijst en groenten

verse salade

aardappels met gebakken prei, knoflook en ui

broccoli, wortel, pastinaak, sperziebonen en boerenkool met lichte Thaise specerijen en kruiden

tutti frutti met verse granaatappel, slagroom en honing

In beperkte mate kan rekening worden gehouden met een gluten- en/of koolhydraatarm dieet. Geef dat vooraf duidelijk aan!

Werkgroep Eindhoven Kobanê

De werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesburo Eindhoven: www.werkgroepeindhovenkobane.nl Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

De afhaalmaaltijden worden eens per maand aangeboden, in 2023 op elke derde zaterdag van de maand. Verslagjes van eerdere maaltijden: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Omslag solidair met Kobanê

Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

En op zaterdag 26 maart 2022 werd in de tuin van Omslag Newroz (Koerdisch nieuwjaar) gevierd, met een afwisselend programma en een gezamenlijke maaltijd. Fotoverslag: www.omslag.nl

Ook in 2023 zullen we weer informatiebijeenkomsten organiseren over de actuele ontwikkelingen in Kobanê en over (de kinderen van) de Hîvî-school.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact