OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Zaterdag 27 augustus: vegetarische afhaalmaaltijden

Eens per maand op een zaterdag worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische afhaalmaaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Met hulp van anderen bereiden Hanan en Tonie de maaltijden met verse ingrediënten en in Midden-Oosterse traditie. Er worden zoveel mogelijk biologische seizoensproducten gebruikt.

De eerstvolgende maaltijd wordt bereid op zaterdag 27 augustus 2022

Reserveren kan tot uiterlijk donderdag 25 augustus per e-mail: eindhovenkobane@outlook.com

De gereserveerde maaltijden kunnen op 27 augustus 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een papieren tas. Het is ook mogelijk om zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen (pannetjes, bakjes). Geef dat vooraf wel duidelijk aan!

Een maaltijd kost E 15,-, Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen). De maaltijden kunnen ook thuis worden bezorgd in Eindhoven; daarvoor wordt 3 euro extra per adres berekend.

Zes gangen met verse ingrediënten

Elke afhaalmaaltijd bestaat uit minstens vier gangen: soep, hoofdgerechten, salade en een toetje. In de maaltijden worden zo mogelijk ook dagverse groenten gebruikt die worden gedoneerd door permacultuurtuinderij De Voedselketen (Omslag is afhaalpunt voor abonnementhouders): www.omslag.nl

In beperkte mate kan rekening worden gehouden met een gluten- en/of koolhydraatarm dieet. Geef dat vooraf duidelijk aan!

Dit is het menu voor 27 augustus:

 • Groentesoep: prei, spinazie, worteltjes, paprika, verse peterselie en Italiaanse kruiden

 • Rijst Mujadara; rijst, linzen en olijfolie

 • Mufarek batata; aardappel, knolselderij, ui, olijfolie en verse kruiden

 • Zomersalade: met vinaigrette, broccoli, tomaat, komkommer, wortel, citroen, balsamico en olijfolie.

 • Spaghetti met ei in groentensaus met tomaat, prei, paprika, knoflook, ui en verse kruiden

 • Toetje: yoghurt, appel, blauwe bessen, walnoot, zwarte en witte sesam, zwarte en witte chocolade

  Werkgroep Eindhoven Kobanê

  De werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

  De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

  Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesbureau Eindhoven: www.werkgroepeindhovenkobane.nl Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

  De afhaalmaaltijden worden eens per maand aangeboden. Verslagjes: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

  Omslag solidair met Kobanê

  Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

  En op zaterdag 26 maart 2022 werd in de tuin van Omslag Newroz (Koerdisch nieuwjaar) gevierd, met een afwisselend programma en een gezamenlijke maaltijd. Fotoverslag: www.omslag.nl

  In de loop van 2022 zullen we weer een informatiebijeenkomst organiseren over de actuele ontwikkelingen in Kobanê en over (de kinderen van) de Hîvî-school.


  Meer nieuws


 • ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact