OMSLAG

Welkom

Nieuws

Omslag: wie we zijn en wat we doen

Omslag bezoeken

Servicepunt Anders Wonen en Leven

Activiteiten bij Omslag

Workshopruimte huren
 
Webwinkeltje/bestellen

Omslag-bibliotheek

Vacatures her en der

Inspirerende films

Advertenties/oproepen

 
Contact


Omslag is een landelijke, niet-gesubsidieerde onafhankelijke
organisatie.

Steun Omslag met
een gulle donatie:
NL66 TRIO 0784 8731 86 t.n.v. Omslag, Eindhoven

 

Workshopruimte huren bij Omslag

Omslag is gehuisvest op een prachtige locatie, met een grote ecologische tuin. We maken deel uit van het Kloosterhof van Gestel, een voormalig klooster uit 1883, waar nog zes andere maatschappelijke organisaties onderdak vinden. Hier hebben we de beschikking over verschillende eigen ruimtes en een sfeervolle, zonnige tuin.

Op deze plek vinden de dagelijkse werkzaamheden plaats en we organiseren er tal van grote en kleine activiteiten, bij mooi weer ook in de tuin.


Omslag biedt in veel opzichten een inspirerende omgeving, met een uitgebreide bibliotheek en veel informatie over de thema's waarmee Omslag zich bezighoudt: milieu, vrede, solidariteit, 'anders' wonen, cultuur en meer. Mensen die Omslag bezoeken kijken vaak hun ogen uit. Het is ook bij uitstek een plek om mensen te ontmoeten die open staan en/of actief zijn met het in praktijk brengen van hun idealen over een duurzame en leefbare wereld voor iedereen.

Onze bijzondere locatie willen we ook in 2024 weer beschikbaar stellen voor anderen, die er een eigen activiteit willen organiseren, al dan niet samen met Omslag: een lezing, workshop, cursus, vergadering of andersoortige activiteit die inhoudelijk aansluit bij de visie van Omslag. Geen feesten!

In goed overleg kun je een of meer ruimtes huren, per dagdeel of voor een hele dag op basis van zelfverzorging. Soms is ook een weekendactiviteit mogelijk. In de keuken kun je je eigen lunch en/of warme maaltijden (samen) bereiden. Desgewenst kunnen we suggesties doen voor biologisch/vegetarische catering.

In de zomer biedt de grote tuin volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten; dan kan er ook in de tuin worden gekampeerd. De gastenkamer en een kleine wagen achter in de tuin bieden mogelijkheden om binnen te overnachten.

Voor werken in kleine groepjes, is uitwijk mogelijk naar de bibliotheek en de gastenkamer. Er is Wifi.

Kijk hier voor een impressie van (de sfeer van) onze locatie: www.omslag.nl

Je vindt Omslag aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven (wijk Gestel); goed bereikbaar per OV.

Op korte loopafstand vind je verschillende biologische winkels en andere inspirerende organisaties. Kijk hier: www.omslag.nl

Overweeg je bij Omslag een activiteit te organiseren, neem dan tijdig contact op. Dan maken we een afspraak om eens langs te komen om jouw wensen te bespreken en ook de financiële mogelijkheden te verkennen.


Multifunctionele ruimte

Deze grote lichte ruimte is in gebruik als algemene werkruimte van de Omslag medewerkers. De ruimte is ongeveer 8 x 8 meter en kan flexibel worden ingericht. Er is een beamer aanwezig, waarmee op een muur kan worden geprojecteerd. Afhankelijk van de aard van de activiteit - en de opstelling - is er ruimte voor zo'n vijftien mensen. Deze ruimte is doorgaans 's avonds en in de weekends beschikbaar.


 • Bibliotheek

  Grenzend aan de groepsruimte is de bibliotheek. Deze ruimte kun je gebruiken voor een sub-groepje, kleine vergadering of een-op-een gesprekken.

  Hier vind je ook een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften rond thema's waarmee Omslag zich verwant voelt. Meer over de bibliotheek: www.omslag.nl

  In de bibliotheek is ook het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven ondergebracht. Je vindt er o.a. boeken, tijdschriften, dvd's, folders, brochures en andere naslagwerken. Er is wifi en een vaste computer: www.omslag.nl
  Keuken

  De keuken ademt nog de sfeer van vroeger tijden.
  De inventaris is afgestemd op zo'n 50 personen. Er is een vierpits gasfornuis met oven. Er zijn weinig elektrische apparaten en de afwas gebeurt met de hand.

  Bij het koken geldt als vaste regel: vegetarisch! En we stellen het op prijs als de maaltijden zoveel mogelijk biologisch en Fairtrade zijn. In de tuin kunnen in de zomer verse kruiden en eetbare bloemen worden geplukt.

  Rond de keukentafel is plek voor acht à tien personen. Voor grotere groepen kunnen in de werkruimte extra tafels worden geplaatst.

  Bij mooi weer kan ook buiten worden gegeten, aan (lange) tafels in de tuin. In goed overleg kan er ook een vuur worden gemaakt, of je kunt een potluck organiseren.

  Grote tuin vol sfeer, ruimte en lekkers

  De grote tuin is bij veel mensen favoriet, vooral in de zomer. De tuin wordt ecologisch onderhouden en er worden kruiden en (in beperkte mate) groenten gekweekt. Er zijn veel bessenstruiken en verschillende fruitbomen en er is een kleine vijver. Onder de overkapping is een eenvoudige buitenkeuken; daar is ook plek (te maken) voor ongeveer tien personen.

  In de tuin vinden allerlei activiteiten plaats, die meestal door Omslag maar soms ook door anderen worden georganiseerd. Denk daarbij aan Vuur & Soep, workshops, lezingen, gezamenlijke maaltijden, samen muziek maken of een kleinschalig festival. De inrichting kan worden aangepast aan de aard en omvang van de activiteit, met plekken in zon en schaduw.

  Als je overweegt een activiteit in de tuin te organiseren, kom dan vooraf langs om de mogelijkheden te bespreken. Er gelden verschillende regels: de activiteit moet passen binnen de doelstelling van Omslag, maaltijden zijn vegetarisch, geen commerciële activiteiten, geen feesten, geen alcohol en drugs en geen versterkte muziek. Desondanks is er heel veel mogelijk. De foto's geven een indruk van de mogelijkheden.  Overnachten

  Wie van ver komt, kan overnachten in de gastenkamer (max. drie personen), een  kleine wagen achterin de tuin, of een      eigen tentje opzetten in de tuin. Kijk hier voor de mogelijkheden: www.omslag.nl
  
     ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact