OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Ban Ki-moon: 'Vrede en duurzaamheid gaan hand in hand'

EINDHOVEN, 21 september 2016 - Vrede en duurzaamheid gaan hand in hand. Ieder die de vrede wil dienen, zou zich moeten inzetten voor duurzame ontwikkeling, want conflicten beginnen vaak als mensen om de beperkte middelen concurreren.

Met die boodschap richt secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties zich tot de wereld op de internationale Dag van de Vrede (21 september).

De oproep van Ban Ki-moon is te beluisteren via YouTube. De volledige tekst van de boodschap:

Elk jaar op de Internationale Dag van de Vrede, roept de Verenigde Naties de strijdende partijen op om de wapens neer te leggen en aan 24-uur durende wereldwijde wapenstilstand in acht te nemen. De symboliek van een dag zonder gevechten is een cruciale herinnering dat conflicten kunnen en moeten eindigen.

Maar de vrede gaat over veel meer dan wapens opzij zetten. Het gaat over het opbouwen van een mondiale samenleving waarin mensen leven zonder armoede en delen in de voordelen van de welvaart. Het gaat over samen groeien en elkaar steunen als een universele familie.

Het thema van de Dag van de Vrede van dit jaar wijst op de 17 'Sustainable Development Goals' - de SDGs - als bouwstenen voor de Vrede. Een conflict begint vaak als mensen om de beperkte middelen concurreren. De Agenda voor Duurzame Ontwikkeling 2030 is onze blauwdruk om dergelijke conflicten te voorkomen door ervoor te zorgen dat niemand achterblijft.

Toen de 193 lidstaten van de Verenigde Naties de 17 doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling in september vorig jaar met algemene stemmen hebben aangenomen, was hun boodschap duidelijk.

Duurzame ontwikkeling is essentieel voor een duurzame vrede, en beide zijn afhankelijk van respect voor de mensenrechten. We moeten onze planeet beschermen. En alleen door samenwerking kunnen we ons gemeenschappelijk huis veiligstellen voor toekomstige generaties.

Ieder van ons kan een duurzame ontwikkeling propageren en rondvertellen over de 2030-agenda en de SDGs. En we kunnen allemaal onze regeringen op hun verantwoordelijkheid wijzen om zich aan hun belofte voor de toekomst te houden.

Laten we allemaal samenwerken om te helpen waardigheid en gelijkheid te bereiken voor alle mensen; om een groenere planeet te bouwen; en om ervoor te zorgen dat niemand wordt achtergelaten.

Op deze Internationale Dag van de Vrede, toon uw inzet voor de vrede door steeds een kampioen van de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling te zijn.

Meer over de Dag van de Vrede


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact