OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

'Stel jezelf de vraag: wat heb ik nodig'

EINDHOVEN, 1 november 2017 - In een duurzame wereld zou de aandacht meer gericht moeten zijn op de echte behoeften, die in veel gevallen niet materieel zijn. Dat zegt Omslag-medewerkster Marta Resink in een interview met het Franciscaans Maandblad, dat nu ook online te lezen is.

Het interview met de titel 'Onze zuster Moeder Aarde' vond afgelopen zomer plaats in de tuin van Omslag. Een groot deel van het verhaal gaat over de rol van de overheid en de economie. Zij bepleit invoering van een ministerie van Duurzame Ontwikkeling. (In het verhaal staat 'duurzaamheid', maar er wordt 'Duurzame Ontwikkeling' bedoeld).

Het gesprek eindigt met stappen die mensen individueel kunnen zetten. Resink: "Stel jezelf de vraag: wat heb ik nodig. Maak je weerbaar tegen allerlei verleidingen. Wat is je werkelijke behoefte? De economie is bezig met het op materiële wijze vervullen van immateriële behoeftes als impulsaankopen. In werkelijkheid gaat het om aandacht, erkenning, vriendschap. Echte behoeftenbevredigers zijn water, voedsel en een dak boven je hoofd."

Het hele verhaal is als pdf-bestand hier te lezen: www.franciscaansebeweging.nl

Het Franciscaans Maandblad is een uirtgqave van de Franciscaanse Beweging. Deze organisatie brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Meer over de Franciscaanse Beweging: www.franciscaansebeweging.nl


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact