OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuw boek 'Ecovillages around the world' te koop bij Omslag

EINDHOVEN, 5 maart 2019 - Met zoveel initiatieven voor ecodorpen in Nederland op stapel, heeft Omslag een inspirerend boek in de wederverkoop genomen: Ecovillages around the world.

Als eerbeton en dankjewel aan Hildur Jackson, oprichter van het Global Ecovillage Network, verscheen een prachtig boek met portretten van twintig gerealiseerde ecodorpen wereldwijd.

Van de al lang bestaande en bekende gemeenschappen als Findhorn in Schotland, Auroville in India en Ithaca in de VS, tot initiatieven als Hua Tao in China, SEKEM in Egypte, Choloco in Tanzania en Narara in Australië.

De beschreven ecodorpen in Europa zijn: Solheimar (IJsl.), Damanhur en Torri Superiore (It), Svanholm en Permatopia (De), Lilleoru (Estl.) Tamera (Po), Sieben Linden (Du) en Hurdal (No), naast projecten in Brazilië, Mexico en Israël. Overal worden de uitgangspunten van het ecodorp-concept op eigen wijze en binnen de eigen cultuur tot leven gebracht. En dat leverde een enthousiasmerend boek op met ook nog eens 300 kleurenfoto’s. Met achterin een uitleg van de werkwijze van het Global Ecovillage Netwerk, de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en een toelichting op de wereldwijd toegepaste, holistische ‘duurzaamheids-mandala’.

Het boek telt 176 pagina's en wordt uitgegeven door Findhorn Press in de VS. Om hoge portokosten en omslachtige betalingshandelingen te voorkomen, heeft Omslag het boek in de wederverkoop genomen, zodat het nu snel en makkelijk te bestellen is voor maar € 20,00 + € 2,- porto: www.omslag.nl

Blader door het boek: www.findhornpress.com

Overzicht van ecodorp-initiatieven in Nederland: www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact