OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuwe editie van beroemde gids Eurotopia

EINDHOVEN/SIEBEN LINDEN, 6 januari 2020 - Meer dan zeshonderd pagina's telt de nieuwste editie van de bekende gids Eurotopia, met beschrijvingen van gemeenschappen en ecodorpen in Europa. Op de valreep van 2019 rolde het dikke boekwerk van de persen.

Al tientallen jaren verkoopt Omslag deze Engelstalige gids via het winkeltje. De nieuwe editie bevat naast de meer dan zeshonderd beschrijvingen nog veel meer nuttige adressen van netwerken en organisaties op het gebied van ’anders wonen’. Ook staan er artikelen in over Camphill, over Anastasia-plekken, over besluitvorming in gemeenschappen.

De uitgever Michael Wuerfel van Eurotopia Verlag woont zelf in het Duitse ecodorp Sieben Linden. Hij laat ons weten: „De nieuwe Eurotopia Directory zal inspireren en helpen bij het netwerken tussen de veranderaars van deze wereld. Duurzaamheid begin bij mensen die goed met elkaar overweg kunnen. De gemeenschappen zijn zaden voor een cultuur van tolerantie en begrip.”

Menig avonturier is de afgelopen decennia door Europa getrokken met Eurotopia in de rugzak. Veel plekken zijn te bezoeken, soms is er ook de mogelijkheid er te verblijven, al of niet in combinatie met meewerken. Eurotopia biedt alle gegevens om vooraf contact te kunnen maken met de betreffende locaties.

Eurotopia - Directory of Communities and Ecovillages in Europe. Eurotopia Verlag, 2019. ISBN 978-3-9816860-5-0. Prijs € 24,20.

Eurotopia hier te bestellen!


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact