OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Een rondje door de Omslagtuin

EINDHOVEN, 16 april 2020 - Op een Zonnige donderdag in aoril geeft Omslag-medewerkster Marta Resink een virtuele rondleiding door de tuin van Omslag. Bekijk het filmpje hiernaast. Maak het eventueel groter door rechtsonder in het filmbeeld op 'volledig scherm' te klikken.

We zien achtereenvolgens de Weggeefkast, de buren links en rechts, judaspenning, look onder look. Daarna de zonnepergola met de muziekhoek, en de attributen voor Vuur en soep. De vijgenboom heeft al volop nieuwe vijgen, de appelboom staat in bloei. We zien een follie voor de insecten in de tuin, ossentong en andere wilde planten. De clematis komt steeds meer in bloei.

Daarna een stukje moestuin, waar al van alles opkomt: tuinbonen, rucola, prei. Jonge pompoenplanten komen op onder glazen stolpen. De raapstelen groeien goed, op, het aardbeienbed komt voorbij, de kapucijners komen op. Zeldzame soorten zijn ook in de tuin te vinden, zoals de getailleerde hardschil. De rijspeulen zijn gezaaid onder koepeltje van oude parasol-onderdelen. Ook de rode bieten ontbreken niet.

In de kruidentuin zien we allerlei kruiden om thee van te maken en ook om in het eten te gebruiken. De prachtige rozemarijn taat al een paar maanden in bloei,

De dotterbloemen in het vijvertje hebben uitbundig gebloeid, nu komen de gele lissen. De hibiscus is aan het uitlopen.

De biologische botanische roosjes beloven over een paar weken een grote witte bloemenpracht. De gesnoeide bomen en struiken beginnen weer uit te lopen en de eerste tere blaadjes zijn zichtbaar.

De pizza-oven die twee jaar geleden werd gebouwd in de Omslagtuin komt in beeld. Hij staat te wachten om gestookt te worden.

We zien de soepketel waarin al heel veel soep is gekookt tijdens de Vuur en Soep bijeenkomsten.

De vogels zorgen voor achtergrondmuziek.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact