OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Geluk verspreidt zich nu online

EINDHOVEN, 26 april 2020 - De Geluksroute, die regelmatig in vele steden plaatsvindt, is nu ook naar het internet verplaatst. Bijna elke dag zijn er activiteiten rond de webcam, in de ochtend van 10.00-11.00 uur en in de avond van 19.30-20.30 uur.

In 2019 maakte de plek van Omslag onderdeel uit van de Eindhovense Geluksroute. De viering van het 25-jarig bestaan van Omslag viel samen met de Geluksroute. Het jubileumfestijn telde vele geluksmomenten, dus dat paste goed.

De Geluksroute is een initiatief van Marike van IJssel uit Leiden. Het principe is eenvoudig: waar word je gelukkig van en wil je dat delen. Vorig jaar leidde dat in Eindhoven tot tientallen activiteiten op het gebied van schilderen en muziek, natuur, eerlijk delen, verhalen vertellen, dansen, muziek en meer. Bij de wijnhandel die bij Omslag in de straat zit kon je gratis proeven, want ook een goed glas wijn zou het geluksgevoel ten goede komen, terwijl anderen hun geluk verhoogden met 'eye gazing', elkaar langdurig in de ogen kijken.

Het thema 'geluk' heeft de interesse van Omslag, omdat een duurzame wereld er sneller komt als mensen gelukkig zijn. Inspirerend is ook het initiatief van de koning van Bhutan, die stelde dat het Bruto Nationaal Geluk belangrijker is dan het Bruto Nationaal Product. In Bhutan is een instituut opgericht om het Bruto Nationaal Geluk te meten en te bevorderen. Bhutan was ook de initiatiefnemer van de Dag van het Geluk (20 maart), die werd uitgeroepen door de Verenigde Naties.

Nu is er een uitgebreid programma van de online-geluksroute en er is plaats voor meer. De virtuele geluksroute brengt geluksbrengers en geluksplukkers bij elkaar. Uit de oproep: "Vertel een verhaal, deel jouw lievelingsrecept voor die heerlijke soep van je oma, neem ons mee op avontuur via creativiteit of in een mooie meditatie. Serieus of speels, er is plek voor allerlei gelukservaringen."

Het programma en de zoom-link zijn hier te vinden: geluksroute.nu


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact