OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

28 augustus: vegetarische afhaalmaaltijden voor Kobanê, bij Omslag

EINDHOVEN - Ook op zaterdag 28 augustus fungeert Omslag weer als kook- en afhaalpunt voor vegetarische maaltijden, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Hanan en Tonie, lid van de werkgroep Eindhoven-Kobanê, bereiden maximaal 30 maaltijden met verse ingrediënten en in Midden-Oosterse traditie.

Bestellen kan tot uiterlijk 26 augustus door een mail te sturen naar: eindhovenkobane@outlook.com

De gereserveerde maaltijden kunnen op 28 augustus tussen 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. De maaltijden kunnen ook thuis worden bezorgd in Eindhoven; daarvoor wordt 3 euro extra berekend.

Vier gangen met verse ingrediënten

Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt en bestaat altijd uit minstens vier gangen. In de maaltijden worden ook de verse groenten gebruikt die worden gedoneerd door permacultuuruinderij De Voedselketen (Omslag is afhaalpunt voor abonnementhouders): www.omslag.nl

De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een door Hanan met de hand gedecoreerde papieren tas. Een maaltijd kost E 12,50. Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Zo nodig kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

Werkgroep Eindhoven Kobanê

De werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesbureau Eindhoven. Meer info: www.werkgroepeindhovenkobane.nl Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

De afhaalmaaltijden worden eens per maand aangeboden. Verslagjes: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

Omslag solidair met Kobanê

Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl

In de zomer van 2021 zal de Werkgroep Eindhoven-Kobanê zich uitgebreid presenteren tijdens een bijeenkomst in de tuin van Omslag. Meer info volgt spoedig.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact