OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

27 november: vegetarische afhaalmaaltijden voor Kobanê, bij Omslag

EINDHOVEN - Op zaterdag 27 november fungeert Omslag weer als kook- en afhaalpunt voor vegetarische maaltijden, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Hanan en Tonie, lid van de werkgroep Eindhoven-Kobanê, bereiden maximaal 30 maaltijden met verse ingrediënten en in Midden-Oosterse traditie. Er worden zoveel mogelijk biologische seizoensproducten gebruikt.

: ---> NIEUW: Om gebruik van plastic te vermijden, kun je desgewenst je eigen verpakkingsmateriaal meenemen (pannetjes, bakjes,...). Geef dat vooraf duidelijk aan bij je bestelling.

Bestellen kan tot uiterlijk 25 november door een mail te sturen naar: eindhovenkobane@outlook.com

De gereserveerde maaltijden kunnen op 27 november tussen 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. De maaltijden kunnen ook thuis worden bezorgd in Eindhoven; daarvoor wordt 3 euro extra per adres berekend.

Vier gangen met verse ingrediënten

Het menu bestaat uit minstens vier gangen: soep, hoofdgerechten, salade en een toetje. In de maaltijden worden ook dagverse groenten gebruikt die worden gedoneerd door permacultuurtuinderij De Voedselketen (Omslag is afhaalpunt voor abonnementhouders): www.omslag.nl

Het menu voor 27 november bestaat uit:

 • Soep: pompoen, wortel, tomaat, knoflook, bosui, verse kruiden
 • Hoofdgerecht: Mujadara: grove bulgur, linzen, olijfolie, geroosterd Arabisch brood
 • Touch of Heaven salade: knolselderij, wortel, groene en rode appel, rode biet, tahin, aubergine, met een dressing van knoflook, hete peper, olijfolie en appelciderazijn
 • Groenten: paarse wortel, rode biet, pompoen, spruitjes, zoete aardappel in kokosmelk, half gekookt ei
 • Toetje: biologische yoghurt met geroosterde amandelen, kweepeer, bruine suiker en rozenwater

  De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een door Hanan met de hand gedecoreerde papieren tas.

  Een maaltijd kost E 15,- Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen). Bij thuis bezorging wordt 3 euro per adres extra berekend.

  Werkgroep Eindhoven Kobanê

  De werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca. 100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

  De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

  Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesbureau Eindhoven. Meer info: www.werkgroepeindhovenkobane.nl Houd voor aankondigingen de websites in de gaten. Werkgroep Eindhoven-Kobanê heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com

  De afhaalmaaltijden worden eens per maand aangeboden. Verslagjes: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

  Omslag solidair met Kobanê

  Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. In augustus 2020 vond in de tuin van Omslag een zomermaaltijd plaats met een creatief programma. www.werkgroepeindhovenkobane.nl


  Meer nieuws


 • ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact