OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Welkom bij Omslag - we zijn beperkt open

EINDHOVEN, 28 november 2021 - Geconfronteerd met de beperkende maatregelen als gevolg van Covid, zal Omslag de komende tijd geen groepsactiviteiten organiseren. Bezoek blijft mogelijk na vooraf gemaakte afspraken. De komende tijd zijn er geen vaste openingstijden. Het reguliere werk gaat zo goed als mogelijk door, maar er wordt vaker van huis uit gewerkt. De maandelijkse afhaalmaaltijden gaan door. En intussen bezinnen we ons op nieuwe activiteiten; daarbij kunnen we specifieke hulp gebruiken.

Actueel nieuws en foto's melden we op de website: www.omslag.nl en we posten regelmatig berichten op Facebook: www.facebook.com .

Doen-denkers samen brengen

Sinds het najaar van 2020 waren er geen samenkomsten meer mogelijk bij Omslag. Daarmee kwam de doelstelling 'doen-denkers samen brengen' onder grote druk te staan. We kregen talloze vragen van mensen die de bijeenkomsten missen, en dat gold natuurlijk ook voor het Omslag-team. In de loop van 2021 kwamen er weer langzaam activiteiten op gang, maar het aantal bezoekers bleef beperkt. Bij mooi weer biedt de grote tuin volop ruimte voor samenkomsten met voldoende fysieke afstand. Het afgelopen jaar zijn ook de binnenruimten anders ingericht, waardoor er nu meer ruimte is om op een verantwoorde manier met meerdere mensen samen te komen in kleine groepjes.

De komende tijd liggen ook die activiteiten helaas stil.

Het reguliere werk in de Omslag-werkplaats gaat zo goed als mogelijk door

Bibliotheek en Servicepunt Anders Wonen Anders Leven

In de bibliotheek van Omslag, waar tevens het landelijk Servicepunt Anders Wonen Anders Leven is ondergebracht, is meer ruimte gemaakt. Bezoek blijft beperkt mogelijk: maximaal twee bezoekers tegelijk na vooraf gemaakte afspraak.

En we richtten een gastenkamer is, waardoor het nu mogelijk is om - na vooraf gemaakte afspraken (!) - een nachtje te blijven logeren. Meer daarover: www.omslag.nl

Interne reorganisatie

Tegelijk is bij Omslag een interne reorganisatie gaande. Na het onverwachte vertrek van mede-oprichter Dick Verheul in december 2020, kwam er een einde aan verschillende activiteiten en kampen we nog steeds met haperende computersystemen. Een paar mensen zijn het team komen versterken, maar we zijn nog niet op sterkte. We hebben vooral behoefte mensen die kunnen helpen met posters ontwerpen/layouten en iemand die kan adviseren en meehelpen met de opstart van MailChimp. De komende tijd zullen de websites van Omslag worden geactualiseerd en werken we aan de opzet van een nieuwsbrief.

Nieuwe plannen...

Zodra het weer kan, komen er weer kleinschalige activiteiten, bij mooi weer vooral ook in de tuin. Ook willen we de filmavonden weer opstarten en af en toe een inspirerende lezing of presentatie organiseren. Omslag is ook een fijne plek voor inhoudelijke en creatieve workshops en andere samenkomsten waar doen-denkers elkaar kunnen ontmoeten. Knelpunt daarbij is dat het huidige Omslag-team te klein is om al onze ambitieuze wensen uit te voeren.

Wie zelf een idee heeft voor een activiteit, of een eigen activiteit bij Omslag wil organiseren, kan contact opnemen: 040-2910295.

Kom jij het Omslag-team versterken?

Het dagelijks werk bij Omslag wordt gedaan door een klein team. Met meer mensen kunnen we meer doen. Wie niet in de buurt woont, kan af en toe overnachten in de gastenkamer. Lijkt het je fijn om met Omslag mee te doen, lees dan de oproep, en reageer! Of maak een afspraak om eens langs te komen voor een nadere kennismaking. www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact