OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Laat de vredesvlag wapperen

EINDHOVEN - 21 september is in 1981 door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Van 18 t/m 26 september is de landelijke Vredesweek. Een krachtige aansporing om je elke dag in te zetten voor vrede, is de zevenkleurige vredesvlag. Te koop bij Omslag in twee formaten. We hebben de voorraad onlangs aangevuld.

In Italië werd de vredesvlag met regenboogkleuren voor het eerst gebruikt in een vredesoptocht in 1961. Het ontwerp was geïnspireerd door vergelijkbare veelkleurige vlaggen die gebruikt werden bij demonstraties tegen atoomwapens. De vlag bestaat uit zeven banen in de kleuren violet, blauw, turkooise, groen, geel, oranje en rood. In het midden van de vlag staat in witte letters PACE (of PEACE). Deze vlag kreeg grote bekendheid tijdens protesten tegen de oorlog in Irak van 2003. Ook in Nederland startte toen een campagne gestart om deze vredesvlag te promoten. Sindsdien wappert de regenboogvlag ook bij Omslag het hele jaar door aan de gevel. En we besloten de vlag ook in de verkoop te nemen.

De vredesvlaggen met in het midden in witte letters 'PEACE" zijn bij Omslag verkrijgbaar in twee formaten: 130 x 90 cm, en 23 x 13 cm.

De grote vlag kost € 7,50; de kleine vlaggetjes € 1,-. Per bestelling wordt € 2,- porto in rekening gebracht.

Ook een vredesvlag(getje) bestellen? Dan kan hier: www.omslag.nl

  • Meer over de Internationale Dag van de Vrede: internationaldayofpeace.org

  • Meer over de Vredesweek: www.vredesweek.nl

  • Overzicht van vredesactiviteiten in Nederland: www.aktieagenda.nl


    Meer nieuws


  •  ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact