OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vrijdag 9 september: workshop met het spel Peace Please

EINDHOVEN - Op vrijdagavond 9 september verzorgt Nina Koevoets bij Omslag een workshop rond het gloednieuwe educatieve 'spel' Peace Please. Doel van de workshop is een Cultuur van Vrede - een groot en enigszins abstract politiek begrip - te vertalen naar de context van organisaties, zodat zij een Cultuur van Vrede kunnen opbouwen in hun werkomgeving.

Er kunnen maximaal achttien mensen deelnemen. Voertaal is Nederlands, maar bij voldoende animo kan een van de groepjes Engels spreken.

De bijeenkomst begint om 19:30 en eindigt rond 22:00. Locatie: Omslag, Hoogstraat 301a in Eindhoven. Wie wil kan vooraf deelnemen aan een gezamenlijke bio-vega maaltijd.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk: 040-2910295 of omslag@omslag.nl

Van alle deelnemers wordt een donatie naar draagkracht gevraagd.

Peace Please

Peace Please werd ontwikkeld door zeven mensen van vijf NGO's uit Letland, Polen, het VK, Griekenland en Nederland, als onderdeel van het project 'Changing the Game: Developing a Culture of Peace in Organisations', gefinancieerd door het Erasmus+ Programma. Een van de ontwikkelaars is Nina Koevoets; zij is bovendien de initiatiefneemster van het project. Zij zal de workshop bij Omslag begeleiden.

Meer over Nina Koevoets: peace-power.org

Het spel bestaat uit kaarten met uitdagingen in de acht gebieden van een Cultuur van Vrede, en acties. Spelers kiezen samen welke acties geschikt zijn om de uitdagingen te overwinnen. Zo maken ze kennis met verschillende soorten acties die in meerdere of mindere mate bijdragen aan een Cultuur van Vrede. Dit wordt gedaan via een besluitvormingsproces waarmee de spelers acties bespreken die dagelijks kunnen worden beoefend. Het doel tijdens het spel is om uitdagingen gezamenlijk als een team te overwinnen. Het is een coöperatief spel, waarin je deelneemt aan een proces van collectieve besluitvorming. Zie afbeelding.

Niet zomaar een spel

De kaarten in het spel zijn in het Engels, maar de spelers kunnen met elkaar in het Nederlands overleggen. Er kan worden gespeeld met drie verschillende groepjes van elk maximaal zes personen. Er kan ook een Engelstalig groepje worden gevormd. Nina Koevoets zal het verloop van het spel uitleggen - zonodig ook in het Engels. Daarna gaat elk groepje zelfstandig aan de slag. Het idee is dat zij binnen ongeveer 45 minuten tenminste vier uitdagingen overwinnen. Nina zal de groepjes observeren en het spel zonodig verduidelijken. Na afloop is er een nabespreking met de hele groep.

Meedoen? Meld je tijdig aan!

Ofschoon de workshop zich primair richt op medewerkers van organisaties, is dat geen voorwaarde om mee te doen. Je kunt je individueel aanmelden of als groepje (collega's?). Na aanmelding ontvang je een bevestiging met wat laatste praktische informatie.

Vooraf samen eten

Het is een goede gewoonte dat er soms - voorafgaand aan een activiteit - samen wordt gekookt en gegeten, bij mooi weer in de grote tuin. Maaltijden bij Omslag zijn altijd biologisch-vegetarisch.

Als je wilt mee-eten geef dat dan bij je aanmelding aan. En misschien vind je het leuk om mee te helpen bij het bereiden van de maaltijd? Dan ben je 's middags al welkom.

En kom je van ver, dan is er een mogelijkheid om bij Omslag te overnachten. Neem hierover vooraf contact op.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact