OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Er zijn weer (nieuwe) vredesvlaggen!

EINDHOVEN, 5 augustus 2022 - De zevenkleurige regenboogvlag is het wereldwijde symbool voor vrede. Bij Omslag kun je vredesvlaggen bestellen met de tekst 'peace'. Ze zijn verkrijgbaar in twee formaten: 100 x 150 cm en 23 x 13 cm. Bestellen: www.omslag.nl

Wereldwijd symbool voor vrede

In Italië werd de vredesvlag met regenboogkleuren voor het eerst gebruikt in een vredesmars in 1961. Het ontwerp was geïnspireerd door vergelijkbare veelkleurige vlaggen die gebruikt werden bij demonstraties tegen atoomwapens. De vlag bestaat uit zeven banen in de kleuren violet, blauw, turkooise, groen, geel, oranje en rood. In het midden van de vlag staat in witte letters PACE (of PEACE). Deze vlag kreeg grote bekendheid tijdens protesten tegen de oorlog in Irak van 2003. Ook in Nederland startte toen een campagne om deze vredesvlag te promoten. Sindsdien wappert de regenboogvlag bij Omslag het hele jaar door aan de gevel. En we besloten de vlag ook in de verkoop te nemen.

Lange tijd bestelden we de vlaggen bij een bevriende vredesorganisatie in België, maar zij zijn daar vorig jaar mee gestopt. Terwijl er steeds meer vraag naar is... Daarom besloten we in samenwerking met Vredesburo Eindhoven nieuwe vlaggen te laten maken door een sympathiek Nederlands bedrijf. Om het wereldwijde karakter te benadrukken, kozen we voor de tekst PEACE in grote witte letters in het midden van de vlag.

De vlag heeft een formaat van 100 x 150 cm en is gemaakt van brandvertragend materiaal, is wasbaar en neemt geen vocht op. Voorzien van kopband links, met lusje en koord. Een vlag kost € 12,50. Daarnaast zijn er ook kleine vredesvlaggetjes van 23 x 13 cm. Deze kosten 1,- per stuk. Per bestelling wordt € 3,- porto in rekening gebracht.

Vlaggen tijdens de Vredesweek

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Van 17 t/m 25 september is de landelijke Vredesweek, gecoördineerd door PAX. Verspreid over het land zijn tal van activiteiten. Programma: vredesweek.nl

Laat (ook) in deze week de Vredesvlag wapperen op zoveel mogelijk plaatsen!


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact