OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Zaterdag 18 november: vegetarische (afhaal)maaltijden

Bijna elke derde zaterdag van de maand worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische maaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Het menu wordt samengesteld door ervaren koks, die zijn verbonden aan de werkgroep. Met hulp van anderen worden de maaltijden bereid met verse ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch, seizoensgebonden en Fair Trade.

Elke maaltijd bestaat uit minstens vier gangen. Meer over de afhaalmaaltijden: www.omslag.nl

De eerstvolgende maaltijd wordt bereid op zaterdag 18 november 2023

Reserveren kan tot uiterlijk donderdag 16 novemberr per e-mail: info@eindhovenkobane.nl

De gereserveerde maaltijden kunnen op 18 november tussen 18.30 en 18.45 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Een maaltijd kost E 18,-. Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

Menu voor 18 november

Het menu voor 18 november wordt bereid door Tonie, Hanan en Daniel en bestaat - last minute wijzigingen voorbehouden - uit:

 • Seizoenssalade met Hakuna Matata saus.

 • Bulgur met groenten en mini Samosa's (bloem, olijven, aardappelen, champignons, olijfolie en kruiden}

 • Gebakken pompoen met courgette, knoflook en uien

 • Novembertaart met kweepeer, tarwebloem, melk eieren, suiker en amandelen

  Neem je eigen verpakking mee!

  De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een papieren tas. Om het gebruik van plastic te vermijden stellen we het op prijs om zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen (pannetjes, bakjes). Geef dat vooraf wel duidelijk aan!

  Samen eten bij Omslag?

  Ook op 18 november bieden we de mogelijkheid om de gereserveerde maaltijd(en) samen te nuttigen. Dat is ook een fijne gelegenheid om kennis te maken met de koks en andere leden van de werkgroep Eindhoven-Kobanê.

  Wil je na het eten nog even blijven napraten? Ook dat kan!

 • -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Omslag solidair met Kobanê

  Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. De werkgroep wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

  Uit de opbrengst van de afhaalmaaltijden worden o.a. schoolontbijten voor de kinderen van de Hîvî’ school betaald. Meer: www.omslag.nl

  Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesburo Eindhoven: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

  De afhaalmaaltijden worden eens per maand aangeboden, in 2023 op elke derde zaterdag van de maand. Verslagjes van eerdere maaltijden: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

 • -------------------------------------------------------------------------------------------------


  Meer nieuws


 • ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact