OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Leren gitaar spelen met Daniel Fanego

EINDHOVEN - Een nieuw aanbod bij Omslag voor muzikale doen-denkers. Op donderdag 5 oktober startte bij Omslag een cursus van tien workshops, waarin je gitaar leert spelen in een klein groepje. Er zijn vijf enthousiaste deelnemers. Docent is muzikale duizendpoot en professioneel lesgever Daniel Fanego. Daniel hanteert een solidair tarief; een deel daarvan doneert hij aan Omslag.

Samen muziek maken verbindt mensen

Bij verschillende gelegenheden wordt bij Omslag samen muziek gemaakt met al dan niet zelf meegebrachte instrumenten, en soms wordt er ook gezongen. Muziek verbindt mensen en spreekt een universele taal. Vaak fungeert er iemand als muzikale gangmaker; soms is dat Daniel Fanego. Af en toe verzucht iemand: ,,ik wou dat ik ook gitaar kon spelen...'' En zo ontstond een plan.

Daniel, die op incidentele basis meewerkt met Omslag (o.a. als kok bij de maandelijkse afhaalmaaltijden), vatte het plan op om zijn professionele ervaring als muziekdocent in te zetten voor mensen die graag gitaar willen leren spelen, of hun techniek verbeteren.

In 2022 verzorgde Daniel bij Omslag een interactieve workshop over (de oorsprong van) Latijns-Amerikaanse muziek. Het werd een boeiende middag, die werd afgesloten met samen muziek maken. En het smaakte naar meer... (verslag: www.omslag.nl )

Cursus van tien lessen

Daniel over zijn lessen: ,,Het aanbod in mijn lessen is groot; van klassiek tot pop, rock, wereld en metal, en improvisatie! Van jong tot oud. Je leert meteen muziek te maken (liedjes die je graag wil leren spelen). Je kunt ook prachtige muziek maken zonder noten te lezen. Als je toch noten wilt leren lezen dan kan dat ook. Of een combinatie van beide (noten lezen plus op gehoor).

De lessen zijn telkens op donderdagavond.

Data: 5, 12, 19 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 december

Praktische informatie

De lessen vinden plaats in groepjes van minimaal 2 en maximaal 5 deelnemers, zodat iedereen ruim persoonlijke aandacht krijgt. Elke les duurt 60 minuten. Deelname kost 10 euro per les, dus in totaal 100 euro voor de hele cursus.

Aanmelden voor deze cursus kan niet meer, maar mogelijk komt er in 2024 een nieuw aanbod. Meld je interesse bij Omslag: 040-2910295, mail: omslag@omlag.nl

Als je eerst wilt weten of deze cursus iets voor jou is, kun je contact opnemen met Daniel: danielfanego@hotmail.com

Over de docent

Daniel O. Fanego is geboren en getogen in Buenos Aires, Argentinië. Hij is afgestudeerd aan het Conservatorium Silvestri op gitaar. Na zijn opleiding trad hij op in Argentinië, op verschillende podia en op TV. In Nederland is hij afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium als Deskundige Wereldmuziekdocent. Hij treedt regelmatig op met zijn eigen groep en heeft verschillende cd's opgenomen, niet alleen onder zijn eigen naam, maar ook met meerdere andere musici. Naar zijn website: www.danielfanego.com

  • ---

    Wil je ook iets organiseren bij Omslag? Kijk hier naar de mogelijkheden: www.omslag.nl


    Meer nieuws


  •  ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact