OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Daniel Fanego biedt gitaar- en ukelele lessen op maat

EINDHOVEN - Een nieuw aanbod bij Omslag voor muzikale doen-denkers. Op donderdag 5 oktober start bij Omslag een cursus met tien workshops, waarin je gitaar of ukelele kunt leren spelen in een klein groepje. Docent is muzikale duizendpoot en professioneel lesgever Daniel Fanego. Je kunt je aanmelden als eenling of met een groepje. Daniel hanteert een solidair tarief; een deel daarvan doneert hij aan Omslag.

Samen muziek maken verbindt mensen

Bij verschillende gelegenheden wordt bij Omslag samen muziek gemaakt met al dan niet zelf meegebrachte instrumenten, en soms wordt er ook gezongen. Muziek verbindt mensen en spreekt een universele taal. Vaak fungeert er iemand als muzikale gangmaker; soms is dat Daniel Fanego. Af en toe verzucht iemand: ,,ik wou dat ik ook gitaar kon spelen...'' En zo ontstond een plan.

Daniel, die op incidentele basis meewerkt met Omslag (o.a. als kok bij de maandelijkse afhaalmaaltijden), vatte het plan op om zijn professionele ervaring als muziekdocent in te zetten voor mensen die graag gitaar en/of ukelele willen leren spelen, of hun techniek verbeteren.

In 2022 verzorgde Daniel bij Omslag een interactieve workshop over (de oorsprong van) Latijns-Amerikaanse muziek. Het werd een boeiende middag, die werd afgesloten met samen muziek maken. En het smaakte naar meer... (verslag: www.omslag.nl )

Cursus van tien lessen

Op donderdag 5 oktober 2023 starten de lessen; voor beginners en gevorderden. Je kunt kiezen voor gitaar of ukelele. Neem je eigen instrument mee.

Daniel over zijn lessen: ,,Het aanbod in mijn lessen is groot; van klassiek tot pop, rock, wereld en metal, en improvisatie! Van jong tot oud. Je leert meteen muziek te maken (liedjes die je graag wil leren spelen). Je kunt ook prachtige muziek maken zonder noten te lezen. Als je toch noten wilt leren lezen dan kan dat ook. Of een combinatie van beide (noten lezen plus op gehoor).

De lessen zijn telkens op donderdagavond.

Data: 5, 12, 19 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 december

 • van 19:30 - 20:30 gitaar
 • van 20:45 - 21:45 ukelele

  Praktische informatie

  De lessen vinden plaats in groepjes van minimaal 2 en maximaal 5 deelnemers, zodat iedereen ruim persoonlijke aandacht krijgt. Elke les duurt 60 minuten. Deelname kost 10 euro per les, dus in totaal 100 euro voor de hele cursus.

  Aanmelden kan alleen voor de hele cursus van tien lessen. Je betaalt vooraf, desgewenst in termijnen. Als je eerst wilt weten of deze cursus iets voor jou is, kun je contact opnemen met Daniel: danielfanego@hotmail.com

  Voor praktische en organisatorische vragen kun je terecht bij Omslag: 040-2910295.

  Meld je aan in een e-mail aan omslag@omlag.nl Geef aan of je gitaar of ukelele wilt leren spelen. Je ontvangt een bevestiging met nadere informatie, en we houden je op de hoogte van de samenstelling van jouw groepje.

  Over de docent:

  Daniel O. Fanego is geboren en getogen in Buenos Aires, Argentinië. Hij is afgestudeerd aan het Conservatorium Silvestri op gitaar. Na zijn opleiding trad hij op in Argentinië, op verschillende podia en op TV. In Nederland is hij afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium als Deskundige Wereldmuziekdocent. Hij treedt regelmatig op met zijn eigen groep en heeft verschillende cd's opgenomen, niet alleen onder zijn eigen naam, maar ook met meerdere andere musici. Naar zijn website: www.danielfanego.com

 • ---

  Wil je ook iets organiseren bij Omslag? Kijk hier naar de mogelijkheden: www.omslag.nl


  Meer nieuws


 • ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact