OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Zaterdag 27 januari 2024: vegetarische (afhaal)maaltijden

Bijna elke laatste zaterdag van de maand worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische maaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Het menu wordt samengesteld door ervaren koks, die zijn verbonden aan de werkgroep. Met hulp van anderen worden de maaltijden bereid met verse ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch, seizoensgebonden en Fair Trade.

Elke maaltijd bestaat uit minstens vier gangen. Meer over de afhaalmaaltijden: www.omslag.nl

Een maaltijd kost E 18,- Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

De eerstvolgende maaltijd wordt bereid op zaterdag 27 januari 2024

Het menu voor 27 januari komt binnenkort op deze website.

Reserveren kan tot uiterlijk donderdag 25 januari per e-mail: info@eindhovenkobane.nl

De gereserveerde maaltijden kunnen op 27 januari tussen 18.30 en 18.45 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Neem je eigen verpakking mee!

De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een papieren tas. Om het gebruik van plastic te vermijden stellen we het op prijs om zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen (pannetjes, bakjes). Geef dat vooraf wel duidelijk aan!De maaltijden worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een papieren tas. Om het gebruik van plastic te vermijden stellen we het op prijs om zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen (pannetjes, bakjes). Geef dat vooraf wel duidelijk aan!

 • ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Samen eten bij Omslag?

  Ook op 27 januari bieden we de mogelijkheid om de gereserveerde maaltijd(en) samen te nuttigen. Dat is ook een fijne gelegenheid om kennis te maken met de koks en andere leden van de werkgroep Eindhoven-Kobanê.

  Wil je na het eten nog even blijven napraten? Ook dat kan!

 • -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Omslag solidair met Kobanê

  Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. De werkgroep wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

  Uit de opbrengst van de afhaalmaaltijden worden o.a. schoolontbijten voor de kinderen van de Hîvî’ school betaald. Meer: www.omslag.nl

  Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesburo Eindhoven: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

  De afhaalmaaltijden worden eens per maand aangeboden, in 2023 op elke derde zaterdag van de maand. Verslagjes van eerdere maaltijden: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

 • -------------------------------------------------------------------------------------------------


  Meer nieuws


 • ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact