OMSLAG

ContactOmslag is een landelijke, niet-gesubsidieerde onafhankelijke organisatie.

Steun Omslag met een gulle donatie: NL66 TRIO 0784 8731 86 t.n.v. Omslag, Eindhoven

Zaterdag 24 februari 2024: vegetarische (afhaal)maaltijden

Bijna elke laatste zaterdag van de maand worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische maaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië). Het menu wordt samengesteld door ervaren koks, die zijn verbonden aan de werkgroep. Met hulp van anderen worden de maaltijden bereid met verse ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch, seizoensgebonden en Fair Trade.

Elke maaltijd bestaat uit minstens vier gangen. Meer over de afhaalmaaltijden: www.omslag.nl

Een maaltijd kost E 18,-.  Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Desgewenst kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

De eerstvolgende maaltijd wordt bereid op zaterdag 24 februai 2024

Het kookteam bestaat deze keer uit Hanan, Tonie, Gulay en Fatma.

Hun menu:

- soep met prei, witlof, paddenstoelen, broccoli, wortel, aardappel, spinazie en paprika
- gebakken aardappelen met floating saus
- rijst met knoflook en groenten van het seizoen
- kikkererwten met groenten van het seizoen (uit de oven)
- baklava met walnoten

Reserveren kan tot uiterlijk donderdag 22 februari per e-mail: info@eindhovenkobane.nl

De gereserveerde maaltijden kunnen op 24 februari tussen 18.30 en 18.45 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Neem je eigen verpakking mee!

De maaltijden kunnen worden verpakt in verschillende herbruikbare plastic bakjes en worden aangeboden in een papieren tas.

Om het gebruik van plastic te vermijden stellen we het op prijs als je zelf verpakkingsmateriaal meeneemt (pannetjes, bakjes). Geef dat vooraf bij je bestelling duidelijk aan.


 • Samen eten bij Omslag?

  Ook op 24 februari bieden we de mogelijkheid om de gereserveerde maaltijd(en) samen te nuttigen. Dat is ook een fijne gelegenheid om kennis te maken met de koks en andere leden van de werkgroep Eindhoven-Kobanê.

  Wil je na het eten nog even blijven napraten? Ook dat kan!

 • ----------------------------------------------------------

  Omslag solidair met Kobanê

  Omslag onderhoudt goede contacten met de Werkgroep Eindhoven-Kobanê. De werkgroep wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

  Uit de opbrengst van de afhaalmaaltijden worden o.a. schoolontbijten voor de kinderen van de Hîvî’ school betaald. Meer: www.omslag.nl

  Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het Vredesburo Eindhoven: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

  De afhaalmaaltijden worden doorgaans eens per maand aangeboden, in 2024 op elke laatste zaterdag van de maand. Verslagjes van eerdere maaltijden: www.werkgroepeindhovenkobane.nl

 • -------------------------------------------------------------------------------------------------

  Meer nieuws


 • 
     ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact