OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuwe ZOZ met de luxe van een simpel bestaan

ZOZ 127 EINDHOVEN, 29 april 2015 - Twee jonge mensen die een jaar lang vrijwilligerswerk deden bij biologische boeren in Frankrijk en in Nederland, ervoeren die tijd als een bestaan in luxe. "Geen plannen, geen krant, geen gezeur over geld. Bezig zijn met je directe omgeving maakt veel dingen ineens enorm simpel", schrijven zij in het nieuwste nummer van het tijdschrift ZOZ, dat afgelopen zaterdag op de mat viel bij de abonnees.

Het mei/juni-nummer, waarmee de 22-ste jaargang van het 'tijdschrift voor doen-denkers' wordt geopend, besteedt ook op andere pagina's aandacht aan de 'luxe van de eenvoud'. Dit sluit goed aan op het betoog van wetenschapper Marius de Geus in het vorige nummer van ZOZ, die schreef over 'de filosofie van de eenvoud'.

Naar aanleiding van de 'Dag van het Geluk' (20 maart) inventariseerde redacteur Dick Verheul initiatieven rond 'geluk'. De Dag van het Geluk werd uitgeroepen door de Verenigde Naties, op initiatief van Bhutan, het land waar het 'Bruto Nationaal Geluk' belangrijker is dan het Bruto Nationaal product. In ZOZ zijn ook de 'Tien sleutels voor een gelukkiger leven' te vinden. De Britse organisatie Action for Happiness ontwikkelde deze op basis van wetenschappelijk onderzoek. De sleutels passen goed bij het streven van Omslag, omdat veel onduurzaam gedrag voortkomt uit onvrede. Opmerkelijk is dat bij geen van de tien sleutels economische groei nodig is.

Meer over ZOZ


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact